Секрети і хитрощі покриття гель-лаком

Руки - візитна картка будь-якої людини, а красиві і доглянуті пальчики, з акуратним манікюром - мрія всіх дівчат. Покриття гель-лаком - відмінне рішення, яке зробить манікюр бездоганним.

Переваги гель-лаків

Манікюр з використанням гелевих лаків не тьмяніє, не сколюється, виглядає натурально і таке покриття тримається набагато довше простого лаку для нігтів - до трьох тижнів. Стійкість гель-лаку забезпечують компоненти, що входять до його складу, і які тверднуть під впливом ультрафіолету.

Матеріали, які використовуються для такого манікюру гіпоалергенні і не шкодять нігтьовій пластині. А придбати їх можна в інтернет-магазині https://ombre.biz.ua/ru/, саме тут ви знайдете найвищої якості гель-лаки, акрилові і гелеві бази, матові і глянцеві топи, УФ-лампи, косметику для рук, інші аксесуари і розхідні матеріали.  

Нюанси покриття

Для того, щоб повною мірою насолодитися красою манікюру з гель-лаком, необхідно знати багато нюансів і секретів, які таїть в собі це популярне покриття. У практиці досвідчених майстрів манікюру є безліч корисних лайфхаків, хитрощів і секретів як правильно виконувати манікюр з гель-лаків і довго насолоджуватися його красою. 

  • Для збереження блиску топа після його полімеризації в лампі і до видалення дисперсійного шару спеціальним препаратом фінішу потрібно дати охолонути приблизно 3-5 хвилин.
  • Деякі гель-лаки підвищеної стійкості (особливо з ефектом котячого ока) не сохнуть або погано просихають на базі не одного з ними бренду. У деяких випадках цю проблему можна вирішити, якщо з базового покриття зняти липкий шар.
  • Для того, щоб просто, красиво і зручно малювати по гель-лаку практичніше використовувати кисті брендового (не китайського) виробництва. Якщо вони виготовлені з еластичної синтетики або натурального ворсу, ви зможете намалювати тонкі, плавні лінії.
  • Виконувати розпис по липкому шару гель-лаку недоцільно. Лінії не будуть чіткими і розповзуться. Для того, щоб створити гарний малюнок, але при цьому разом з липким шаром не зняти насиченість кольору потрібно прямо на дисперсійний шар тонко нанести фініш-топ і просушити.
  • Запечатуючи кінчики нігтів базою, топом або кольоровим шелаком користуйтеся тонким пензлем, щоб при сушінні на кінчику нігтя не утворився валик. Пройдіться пензликом прямо по зрізу, тонко розподіливши продукт і просушіть нігтик.
  • Для того, щоб приховати (згладити) дрібні зморшки на вже заполімерізованому гель-лаку покрийте його щільним шаром глянцевого фінішу.
  • У разі потреби вирівняти нігті перед нанесенням гель-лаку покрийте нігті основою в два шари. Перший накладіть тонко і просушіть, а другий - товстіше, але пензлем на ніготь не натискайте. Далі необхідно палець перевернути нігтем вниз і тримати паралельно поверхні. Така хитрість допоможе покриттю саморозподілитися, створивши правильну опуклість по центру з красивим відблиском.
  • Якщо ви хочете вирішити проблему поганого розподілу топа по кольоровому гель-лаку, то спробуйте накладати фініш в два тонких шари. Оскільки багато топів сильно розтікаються по нігтя, краще нанести їх максимально швидко і відразу помістити на кілька секунд ручки в лампу. Покриття встигне трохи схопиться, і ви зможете вже спокійно досушити його без ризику забруднити кутикулу.
  • Багато стикаються з тим, що гель-лак при сушінні в лампі морщитися. Це може бути викликано занадто товстим нанесенням. Рішення просте - наносіть шелак в кілька шарів, краще дуже тонких (майже сухим пензликом). Якщо ж і це не допомогло, другий варіант - видалити дисперсійний шар з основи для гель-лаку перед нанесенням кольорового шару. У разі, якщо проблема все-таки збереглася, найімовірніше, що вам дістався виробничий брак або у покриття закінчився термін придатності.