Виробник Барбі анонсував лінійку ляльок з протезом, без волосся та з хворобою вітиліго

Виробник Барбі компанія Mattel анонсувала вихід нової лінійки ляльок, яка націлена на інклюзивність і «різноманітний погляд на красу». До цієї лінійку увійдуть лялька без волосся, лялька з протезом, а також з пігментацією шкіри - ознаками хвороби вітіліго. 

На думку творців, такі ляльки допоможуть дітям з проблемами здоров'я знайти в іграшках відображення себе, а також дозволить їм «розігрувати ще більше історій, які вони бачать в навколишньому їхньому світі». До речі, модні зараз куклы Эвер Афтер Хай можна придбати на сайті rikitoy.com.ua.

Барбі з протезом компанія почала випускати ще в минулому році. Тоді у ляльки була світліша шкіра, її допомагала створювати 12-річна Джордан Рівз - дівчинка з протезом руки, яка займається допомогою людям з інвалідністю. У цьому році бренд випустив схожу ляльку, але з більш темним відтінком шкіри.

Також зміни відбулися і в образі Кена: його коротке волосся замінили на довгі. Всього ляльки Кена доступні в чотирьох типах статури, 13 відтінках шкіри, дев'яти кольорах очей і 22 кольорах волосся. Нова лінійка Барбі з'явиться в продажу протягом цього року.

Mattel робить інклюзивні Барбі останні п'ять років. При цьому однією з найбільш продаваних моделей за останній рік в Великобританії стала лялька Барбі в інвалідному кріслі.

Також компанія запустила окрему серію гендерно-нейтральних ляльок. У такий набір входить одна лялька без виражених статевих ознак, перуки і 15 аксесуарів, за допомогою яких можна створити понад 100 образів. Так компанія прагне піти від сексистських стереотипів і нав'язування певних стандартів краси.

Уточнюється, що Creatable World - перша в світі серія ігрових наборів, які «дозволяють створювати унікальних персонажів без будь-яких обмежень». Ляльки призначені для дітей від 5 до 8 років. 

«Іграшки є відображенням культури, і, оскільки світ прагне до інклюзивності, прийшов час створити лінію ляльок без ярликів, - говорить старший віце-президент Mattel Fashion Doll Design Кім Калмон. - Ця лінійка дозволить всім дітям вільно самовиражатися, і саме тому вони позитивно на неї реагують ».

Варто зазначити, що у створенні цих оригінальних ляльок разом з Mattel брала участь команда експертів, батьків, лікарів, а також самі діти.