Як правильно і чим чистити зуби

Ми щодня чистимо зуби, але не замислюємося, як це робити правильно. Чи є універсальні рекомендації, якими потрібно користуватися? Як вибрати пасту, щітку?

Неправильне чищення зубів призводить до ряду проблем порожнини рота, серед яких не тільки карієс, а й галітоз - неприємний запах з рота, зубний камінь і інші.

Їжа, залишки якої застрягають між зубами - одна з причин виникнення нальоту. Неправильний догляд може призвести навіть до повного руйнування зубів, у цьому випадку прийдеться ставити імпланти, а на сайті https://symmetrica.ua/implantatsiya/ ви дізнаєтесь про львівську клініку «Cиметрика», де ви зможете скористатися цією послугою.

Щоб уникнути проблем, потрібно регулярно і правильно чистити зуби.

Як правильно чистити зуби?

  • Промийте щітку водою, нанесіть пасту розміром з горошину. Якщо взяти більше засобу, то надмірна кількість піни буде заважати чищенню зубів.
  • Верхні зуби: рухом зверху-вниз прочистіть кожен зуб, починаючи з задніх. Не забудьте про внутрішню поверхню. Жувальні поверхні зубів чистіть горизонтальними рухами, видаляючи наліт від задніх зубів до передніх.
  • Нижні зуби: ті ж самі рухи, тільки знизу-вгору. Від задніх зубів до передніх.
  • Далі почистіть язик від кореня до кінчика.
  • Стуліть щелепи і легкими круговими рухами ще раз почистіть зуби. Так ви не тільки досягнете кращого результату, але і промасажуєте ясна.
  • Зубною ниткою почистіть міжзубний простір, починаючи від задніх зубів до передніх. По мірі чищення намотуйте використану нитку на один з пальців. Слідкуйте за тим, щоб не поранити ясна.
  • Прополощіть рот ополіскувачем протягом 30 секунд.
  • Чистіть зуби тільки своєю зубною щіткою і міняйте її на нову не рідше, ніж раз в 2-3 місяці.

Як часто чистити зуби? Не менш 2 разів на день - з ранку після сніданку і ввечері перед сном. Стоматологи рекомендують чистити зуби не менше трьох хвилин.

Як вибрати зубну щітку і пасту?

Рекомендується вибирати зубну щітку за допомогою стоматолога - він підкаже необхідну жорсткість, виходячи з ваших індивідуальних особливостей. М'яка щітка може не так ефективно очистити зуби, а жорстка щетина може пошкодити емаль і ясна.

Використовувати пасту потрібно також з урахуванням стану порожнини рота людини. У одного чутливі зуби - потрібна спеціальна паста для зниження чутливості. У іншого мікрофлора в роті така, що дуже швидко наростає наліт - потрібна антибактеріальна. У третьому випадку можуть бути кровоточиві ясна - необхідна паста для здоров'я ясен. Дуже часто все це може поєднуватися, тоді потрібна паста комбінованої дії.

Також орієнтуйтеся на свої відчуття. Дуже важливо, щоб чищення зубів була комфортним, а якщо смак пасти викликає нудоту, навряд чи людина отримає від неї користь. Популярністю, особливо серед дитячих паст, користуються засоби з фруктовим смаком без відтінку м'яти.