Основні причини несправностей пральних машин

Пральні машини хоч іноді, але вимагають ремонту. Загальний принципи роботи всіх пристроїв дозволяє сформувати список найчастіших несправностей і їх причин, що дозволяє всім власникам пральних машин запобігти негативним наслідкам.

Фахівці сервісу по ремонту побутової техніки Master911, про який детальныше можна дізнатися на сайті https://m911.com.ua/service/remont-stiralnoy-mashiny/geo/kiev щодня ремонтують десятки пральних машин, і часто стикаються з одними і тими ж поломками, які відносяться до групи типових. Знаючи, що це через несправність, і якими причинами вони спровоковані, можна уникнути їх, тим самим продовжити термін служби своєї пральної машини.

Не нагрівається вода

Найпоширеніші причини такої несправності:

  • вихід з ладу тена, причому в 90% випадків проблема полягає саме в цьому. Майстри по ремонту відзначають, що тен швидше виходить з ладу у тих, хто вважає за краще здійснювати прання на високих температурах і використовує кип'ятіння;
  • обрив ланцюга живлення тена;
  • набагато рідше причиною даної поломки виявляється несправність датчиків або проблема з блоком управління.

Ремонт пральної машини у всіх цих випадках самостійно проводити вкрай не рекомендується - потрібно звернутися до фахівців.

Не надходить вода в пральну машину

Конструкція пральної машини така, що вода надходить в неї через впускний клапан, який відкривається на короткий час для запуску води. Отже, якщо вода не надходить в пральну машину, причина може критися в наступному:

  • несправний впускний клапан, що часто відбувається внаслідок засмічення сітки, яка розташовується перед впускним клапаном. Якщо в будинку старі іржаві труби і при цьому спостерігаються скачки тиску води в системі, окалина може відриватися і забивати сітку;
  • несправність блоку управління також може послужити причиною даної поломки, але це дуже рідкісні випадки;
  • перекритий кран водопроводу - нехай банальна і очевидна, але все ж часто зустрічається причина, яка не дає машинці набрати воду, але усунути цю «несправність» нескладно.

Під пральною машиною з'являється вода

Це, напевно, одна з найбільш страшних проблем, з якою можуть зіткнутися власники пральних машин. Причин появи води під пральною машиною може бути кілька:

  • протікання шланга, причому це одна з найпоширеніших причин;
  • протікання з дозатора. Часто при виявленні води під машиною, користувач не звертає уваги, де саме відбулося протікання. Текти може дозатор, причому з кількох причин. По-перше, там можуть зібратися залишки порошку, які тверднуть і блокують нормальне рух води. По-друге, дозатор може бути заповнений зайвою кількістю порошку. І в тому, і в іншому випадку, вода, що подається під великим напором, може не встигнути покинути дозатор, внаслідок чого і протікає крізь щілини. Вихід із ситуації один - користуватися висувним відсіком згідно з інструкцією і вчасно очищати його;
  • поганий стан манжети люка провокує протікання води з дверцята. У цьому випадку ремонт буде простим і швидким;
  • протікання бака - це вже більш серйозна проблема, і доведеться повністю його міняти. Часто бак починає текти через прання в машині предметів зі значними металевими деталями;
  • тип білизни, яка переться в машинці, також може провокувати протікання. Часто користувачі помічають воду під пральною машиною, коли перуть штори. Вони володіють такою структурою, що абсолютно не вбирають воду, але сильно збивають порошок в піну, яка може просочуватися назовні крізь технологічні отвори.

Пральна машина не зливає воду

Ця несправність знаходиться в списку найбільш поширених. Найчастіше спровокована вона одним з таких чинників:

  • забитий фільтр. Він стає винуватцем проблеми в абсолютній більшості випадків. При пранні білизни від неї від'єднуються маленькі частинки ворсу і ниток, які можуть поступово накопичуватися на фільтрі зливного насоса. Спочатку вода може зливатися трохи повільніше, а потім і зовсім перестати. Запобігти проблему можна регулярним очищенням фільтра;
  • може забитися система зливу від бака до фільтра зливного насоса. Подібне відбувається, коли в машині стирають старі килимки та інші речі, від яких при пранні можуть відпадати досить великі частки, забиваючи зливні патрубки;
  • вихід з ладу зливного насоса - більш серйозна проблема, яка може бути спровокована або його зносом, або забитим фільтром.

Пральна машина стукає

Мало не кожен користувач хоч раз спостерігав, що пральна машина починає незвично сильно стукати при роботі. Причини можуть бути як найбезневинніші, так і досить серйозні:

  • потрапляння всередину бака стороннього предмета, наприклад, з одягу, завантаженого в машинку;
  • неправильна установка машини;
  • нерівномірний розподіл білизни, що призводить до дисбалансу і характерного неприємного звуку;
  • вихід з ладу підшипників. Це більш серйозна несправність, як правило, з'являється після 5-6 років роботи пральної машини. Через продірявлений сальник бака починає проникати вода і потрапляє на підшипники, вони іржавіють, а потім сточуються і руйнуються. Щоб сальник якомога довше залишався герметичним, краще без необхідності не використовувати більше 600 оборотів в хвилину на віджиманні.