Що таке трикотаж, і його переваги в порівнянні з тканинними виробами

Речі з трикотажу приємно носити, адже він легкий і елегантний, охолоджує в спеку, зігріває в холод, приймає будь-яку форму, не мнеться. Тож не дивно, що весь світ полюбив цей м'який матеріал.

Одяг з трикотажу прикрашає зірок кіно і відомих політиків, можливості і різноманіття видів цього полотна розбурхують фантазію модних дизайнерів. Давайте розберемося, що таке трикотаж, якими властивостями він володіє і чим відрізняється від звичайної тканини. А в інтернет-магазині mir-tkaney.com.ua ви зможете придбати якісний трикотаж по доступній вартості.

Трикотажне полотно виготовляють на в'язальної машині шляхом переплетення петель. Петлі, які утворюють тканину, легко змінюють розміри і форму, тому трикотаж такий м'який, тягнеться в усіх напрямках, не мнеться.

Відмінності тканини від трикотажу

При виготовленні тканини човник верстату бігає туди й назад, пересувається лінійно, тому вироби з неї виходять нееластичними. Структура елементів пов'язана подібним плетінням і менш рухлива, тому одяг з тканини зношується швидше в порівнянні з виробами з трикотажу. Споживчі якості виробів з тканини можна варіювати тільки за рахунок зміни якості і товщини нитки.

Головна відмінність трикотажу від тканини і секрет його успіху полягає в тому, що його структуру утворюють петлі. Видів трикотажу, способів переплетення безліч. За рахунок цього полотно виходить більш «дихаючим». Розтяжність трикотажу, його здатність подовжуватися при дії навантажень істотно і вигідно відрізняє трикотаж від тканини, робить його зносостійким.

Споживчі якості виробів з трикотажу залежать не тільки від способів переплетення, а й від розміру петель, кількості використовуваних ниток і їх якості, товщини ниток, щільності в'язання.

Переваги трикотажних виробів

  • Зручність у носінні виробів з цього матеріалу в тому, що він може розтягуватися в усіх напрямках завдяки петлям, які утворюють його структуру, тому він здатний прийняти будь-яку форму. Завдяки цій властивості одяг довгий час добре зберігає форму, менше мнеться.
  • Завдяки схожій на дрібну сітку структурі, вироби з трикотажу мають відмінну повітропроникність, тому він зігріває в холод і охолоджує в спеку.
  • З цієї тканини за рахунок безлічі варіантів плетіння можна створити найрізноманітніші речі: светри, плаття, блузи, як об'ємні, так і тонкі, витончені.
  • Дуже важливо, що вироби не утрудняють рухів, тканина добре тягнеться, речі відмінно облягають тіло, їх зручно носити і підчіплювати під інший одяг.
  • Трикотажний матеріал дуже приємний на дотик.
  • Речі не накопичують статичну електрику.
  • Трикотажні речі досить прості в догляді: їх досить тільки прати, багато речей після прання прасування не потребують.

Догляд за трикотажними виробами

Розтяжність і еластичність трикотажу є його перевагою, але при неправильному догляді може стати і недоліком. Що потрібно знати, щоб ваші улюблені трикотажні речі як можна довше радували око і тіло?

  • Так як еластична тканина при високих температурах може легко деформуватися, прати одяг з неї рекомендується при температурі не вище 30 ° C вручну або в режимі дбайливого прання. Для прання рекомендується використовувати не порошок, а спеціальні засоби.
  • Сушіть трикотажні речі в горизонтальному положенні на рівній поверхні, застеленій вбираючою вологу тканиною.
  • Зберігайте одяг в складеному вигляді, щоб він не витягнувся на вішалці.