Подушка з ефектом пам'яті - міцний сон гарантовано!

Подушки з ефектом пам'яті - це одне з кращих винаходів людства в області поліпшення сну. Завдяки цим диво-виробам багатьом вдається забути про втому, ранкові болі в шиї, довгі засипання і в деяких випадках - навіть про хропіння!

А весь секрет - здатність подушки повторювати обриси частин тіла, які з нею стикаються: голови, шиї і плечей. Власне, за вдяки цьому ви отримуєте міцний і здоровий сон. На сайті if-matras.com ви знайдете широкий асортимент подушок з ефектом пам'яті бренду «Highfoam», який вважається лідером в сфері виробництва товарів для комфортного сну. 

У чому секрет подушки меморі?

Головне достоїнство таких виробів - це їх термочутливий наповнювач, який часто позначають як memory, memoryform, memory foam. Його виготовляють з спеціальним чином обробленого силікону, поліуретану або латексу, який в результаті набуває в'язко-еластичні властивості.

Всі матеріали меморі мають спінену структуру: всередині безліч дрібних кульок повітря, які розділені тонкими мембранами. Коли ви лягаєте на подушку з пам'яттю, ваше власне тепло робить ці перегородки більш еластичними, і подушка прогинається, але тільки там, де стикається з тілом і нагрівається. А решта ненагріта її частина зберігає пружні властивості, за рахунок цього і забезпечуючи м'язам надійну підтримку.

Коли ви прибираєте голову або шию з подушки, вона відновлює свою форму, але дуже повільно. Чому? Перегородки, які в нагрітому вигляді стали еластичними, остигають і повертаються в початкове положення поступово, протягом декількох секунд. Так, якщо уві сні ви часто міняєте положення тіла, крутите головою і перевертаєтесь з боку на бік, подушка з кожним вашим рухом буде делікатно обволікати ваше тіло, роблячи це плавно, підтримуючи спокійний сон.

Завдяки такому механізму ви відчуєте, що голова ніби ширяє в невагомості: вона начебто лежить на подушці, але в той же час спеціальний наповнювач не створює зворотного тиску на тіло, а пластично приймає його форму, дбайливо підтримуючи також і шию.

Як вибрати подушку з пам'яттю?

В залежності від ваших уподобань і медичних показань можна вибрати подушку м'яку, середньої жорсткості і жорстку. Наприклад, любителям спати на спині краще зупинитися на більш жорсткому варіанті, але меншій висоті. А тим, хто спить на боці або на животі - м'якої або середньої жорсткості, щоб зменшити тиск на судини.

Також існують подушки меморі різних форм: прямокутні, овальні, круглі, хвилеподібні, з додатковими валиками і заглибленнями. Для любителів класики роблять подушки, набиті гранулами матеріалу з ефектом пам'яті.

Для сну на спині найзручнішими визнані прямокутні моделі, тому що вони підтримують правильне положення і голови, і шиї. Якщо ви спите на боці, придивіться до подушок з виїмкою під плече - висота виробу підбирається в урахуванням ширини плеча. Є ще подушки для сну на животі. Такі мають форму зірочки - вони м'яко підтримують голову і плечі, але не перешкоджають вільному диханню.

Переваги і показання до застосування

Порівняйте: навіть найм'якіша пір'яна або синтепоновая подушка не подарує вам особливого відчуття «невагомості». Ви відчуєте, що наче потопає в чомусь м'якому, і це буде приємно. Але в той же час такі матеріали не здатні підтримувати ваші м'язи, адже перо або синтепон легко прогинаються під вашою вагою, а щільно набита подушка не здатна підлаштовуватися під анатомічні вигини тіла. І це зачіпає не тільки зону безпосереднього тиску, а й навколишні її області теж. Від цього м'язи все одно залишаються в статичній напрузі, а бажане повне розслаблення так і не приходить.

Подушки з ефектом пам'яті допомагають м'язам по-справжньому розслабитися протягом всієї ночі: кровоносні судини не перетискаються і активно постачають голову киснем. Відгуки про такі подушки при правильно підібраному варіанті найзахопленіші. Особливо від людей, знайомих з проблемами хребта - остеохондрозом, травмами шийних хребців, защемлением нервів в області шиї, спондилоартрозом, спондилезом хребта.

Це зручна річ і для тих, хто веде малорухливий спосіб життя і через це скаржиться на болі напруги в області шиї. А для лежачих хворих подушка з пам'яттю просто незамінна річ, яка зменшує ризик утворення пролежнів і застою кровообігу.