Окуляри Ray-Ban: як відрізнити підробку від оригіналу

Чим популярніший бренд, тим частіше підробляють його товари. Ринок контрафакту вдосконалюється разом з розвитком технологій кращих виробників. Якісні підробки буває складно відрізнити від оригіналу, а стовідсоткову гарантію дають тільки фірмові магазини виробників. А ще експерти по аутентифікації, які можуть систематизувати поради покупцям брендових речей, які користуються масовим попитом.

Як не купити фальшиві окуляри RAY-BAN

Легендарний бренд Ray-Ban, без малого сто років виробляє статусні оправи, коригувальні та сонцезахисні окуляри, улюблені модниками, діловими людьми - а також численними фальсифікаторами

Постійно зростає кількість шанувальників Ray-Ban, як відрізнити оригінал від підробки - питання, яке цікавить багатьох. Найправильніше рішення - купувати в перевірених місцях, для прикладу на https://highclass.com.ua/sunglasses/ray-ban/ ви знайдете виключно оригінальні моделі на любий смак. 

Найчастіше підробляють найбільш затребувані моделі марки - Wayfarer і Aviator, на їх прикладі можна розглянути всі відмінності від копій різного рівня. Почати варто з упаковки, яка гідно представляє італійську фірму.

Вивчаємо упаковку

Брендові окуляри і оправи Ray-Ban поставляються в стандартній картонній коробці сріблясто-сірого кольору розмірами 17х5,5 см. На торці упаковки знаходиться етикетка з блоком інформації про виріб: штрих-код, артикул з семи символів (позначення бренду 0RB і чотири цифри ідентифікують модель ), розмір дужки оправи, ступінь затемнення лінз.

Усередині коробки знаходиться чорний або коричневий фірмовий чохол зі штучної шкіри з тисненим логотипом, внутрішня підкладка його зроблена з велюру. Кольори футлярів деяких моделей можуть бути і іншими. У коробці також знаходиться серветка з логотипом для догляду за лінзами і буклет виробника. Для деяких моделей робляться футляри з натуральної шкіри.

Чіткий, блискучий логотип золотого кольору поміщений на передній лівій стороні. Тут же напис, який повинен читатися як «100% UV Protection - Ray-Ban - Sunglasses By Luxottica». В пластикові футляри можуть бути упаковані тільки репліки. 

Варто переглянути фірмовий буклет з рекламною інформацією і описом даної моделі: маленька акуратна книжечка видрукувана на хорошому глянцевому папері чітким шрифтом, тут же розміщені якісні ілюстрації. 

Маркування і логотипи

Надійніше всього підкаже, як відрізнити Ray-Ban від підробки, порівняння логотипів та інформативного маркування на автентичних оправах, окулярах і передбачуваних репліках. Логотипи марки нанесені на зовнішню поверхню правої лінзи і на дужку над переніссям. На лівій лінзі чітко видно гравірування фірмового знака RB. Виробники фейкових копій імітують літери фарбою - вона помітна і легко стирається. Гравірування може бути присутнім також в контрафактних версіях, але виглядає воно при цьому грубо і неакуратно.

Інформація на правій дужці повідомляє, в якій країні виготовлено дана модель - це може бути Італія або Китай, де також розміщено виробництво. В сучасних релізах моделі Aviator напис - Ray-Ban Made in Italy - тепер наноситься додатково на планку над переніссям. Це додаткова ознака справжності, якої немає на підробці.

Гравірування знака RB з'явилася на носових упорах Aviator 3025 з внутрішньої сторони. Його дуже складно імітувати - в фарбі воно не виходить і не тримається. 

Всі зображення та написи повинні бути чіткими і рівними, одного шрифту на всьому виробі.

Лінзи

Пильне дослідження оптики допоможе відрізнити Ray-Ban оригінал від підробки.

Гравірування фірмового знака RB наноситься на внутрішню або зовнішню поверхню лівої лінзи - в залежності від конкретної моделі. В каталозі виробника можна з'ясувати точне нанесення маркування. Виробники фальшивок не вникають в такі тонкощі, навіть якщо підробляють саму гравіювання. Імітація знака також виконана досить неточно, що помітно при уважному огляді в яскравому освітленні. 

Матеріал оправи

На пластикових оправах можна візуально визначити справжність:

  • Оригінал виготовляється з цілого шматка якісного ацетату і ретельно полірується - ніяких задирок, шорсткостей, тріщин на поверхні бути не може. Видимі нерівності - ознака підробки, наявність швів на деталях говорить про те, що оправа склеєна з шматків, і ніяк не може бути справжньої.
  • Якщо пластикові заушники прозорі, то всередині справжніх Ray-Ban повинні бути металеві підтримуючі стрижні - їх видно. Якщо дужки не армовані, то це підробка - тендітна і недовговічна.

Металеві оправи мають більше деталей для уважного огляду:

  • Петлі з міцного якісного металу в місцях кріплення заушників дуже добре оброблені і кріпляться болтами.
  • Пластикові петлі або клей для з'єднання - відверта ознака дешевої фальшивки.