Нові тренди в оформленні кухні

Сучасні будівельні компанії постійно удосконалюють ідеї планувань в новобудовах, і сьогодні все частіше зустрічаються різні варіанти так званих «євродвійок» і «євротрійок». У таких плануваннях не передбачена окрема кухня, а приміщення зазвичай поєднує в собі кухню і вітальню.

Класична кухня зі столом і двома парами стільців передбачувано поступається позиції більш чіткому і вираженому поділу на робочу зону і зону відпочинку. Оформити інтер'єр суміщеного простору відповідно до останніх трендів, а також вміло поєднати зручність і естетику вам допоможуть поради експертів, а тим часом магазин Мебельторг пропонує широкий асортимент сучасних стильних кухонь на замовлення, готові гарнітури, а також функціональні сантехнічні аксесуари і кухонну побутову техніку.

Пам'ятайте про зонування!

Ігнорування зон відпочинку і готування - груба помилка, яка перетворить вашу обстановку в набір розрізнених меблів. Заздалегідь продумайте не тільки розташування меблів, а й подбаєте про те, як розділити кімнату з допомогою стелажа, барної стійки або декоративної перегородки. Якщо простір не дозволяє вам включити перегородку в інтер'єр, розділіть зони візуально за допомогою різних фактур підлоги, стін, а також різних сценаріїв освітлення.

До речі, за допомогою світлового дизайну можна кардинально змінити зовнішній вигляд приміщення, створивши відчуття wow-ефекту. Наприклад, за допомогою кухонного підсвічування можна підсвітити нижні шафи, щоб вони здавалися навісними і як би в польоті, в повітрі. Якщо верхні шафи мають скляні дверцята, то підсвічування можна вбудувати і в них. А в зоні вітальні необхідно створити розслаблену атмосферу, включивши габаритні торшери і навісні бра.

Зробіть крок назустріч кухонному острову

Поки одні господині насолоджуються перевагами, які він дає, інші все ще сумніваються, чи ставити острів в своїй квартирі. Якщо площа вашої кухні-вітальні більше 15 квадратних метрів, зверніть увагу на дане рішення!

Кухня з островом зручніша і ергономічніша, ніж гарнітур без нього. У господині все знаходиться під рукою, а також є багато робочих поверхонь: з таким плануванням готувати ви будете легко і з задоволенням. Якщо у вас часто бувають гості, ви відразу оціните переваги такої розстановки меблів. Поки ви печете яблучний пиріг або помішує соус, ваші друзі зможуть розташуватися навпроти за чашкою чаю і спілкуватися з вами без будь-яких перешкод!

Дрібниць не буває

У суміщеному приміщенні потрібно також враховувати те, що кожен гаджет повинен виконувати функцію декорування простору. Вибирайте побутову техніку як незвичайних кольорів, так і креативних форм і матеріалів!

Наприклад, в стиль хайтек відмінно впишеться техніка сучасного дизайну зі скла і металу. А ось для провансу має сенс пошукати щось більш вишукане і оригінальне. Наприклад, моделі в стилі ретро (такі є, наприклад, у Smeg). Найчастіше саме такі ретро-прилади з самобутнім дизайном стають головними акцентами кухонного оформлення. Нові форми також стануть відмінним рішенням для трендового інтер'єру.

Сьогодні особливою популярністю у прихильників ультратехнологічного інтер'єру користуються циліндричні витяжки. Циліндрична витяжка - це високотехнологічне і функціональне обладнання, а також предмет дизайну в просторі кухні. Класична форма, нейтральний колір, блискуча поверхня підійдуть до будь-якій стилістиці інтер'єру від ретро до футуро.

Гра контрастів

Якщо ви хочете бачити свою кухню по-справжньому модною, стильною і унікальною, варто придивитися до комбінування кольорів меблів. Однак, заздалегідь продумайте колірне сполучення, і перш, ніж визначитися з кольором, вирішите, якою ви бачите майбутню кухню - буде це затишна кімната для родини або місце для зустрічі з друзями.

При виборі палітри варто орієнтуватися не тільки на тренди, але і поради психологів. Домашній інтер'єр в будь-якому випадку повинен налаштовувати на спокійну утихомирену хвилю. Розгляньте, наприклад, такий універсальний варіант, як використання білих навісних шаф з бежевими або сірими нижніми. Ці кольори стануть безпрограшним варіантом і додадуть в ваш простір світла і об'єму. Також добре поєднується з білим кольором натуральне дерево.