Міфи і факти про лікування наркоманії в стаціонарі

Зловживання наркотиками або токсикоманією - це значна проблема, що викликає серйозні наслідки для здоров'я, такі як депресія, параноя, галюцинації, підвищення артеріального тиску, нудота і суїцидальні думки.

Тільки в Україні щорічно близько 120 тисяч людей вмирають чере наркоманію, і повязані з нею хвороби. Наркотичну залежність важко подолати самотужки, і тому потрібна професійна підтримка, відома як реабілітація наркоманів. Наркологічний реабілітаційний центр в Дніпрі TREZVOST - унікальний шанс для залежного на нове щасливе життя. На сайті https://trezvost.com.ua ви дізнаєтесь про ефективну психологічну програму "12 кроків", яка дозволяє колишнім наркоманам стати повноцінними членами суспільства. 

На сьогоднішній день існує багато хибних думок про реабілітацію наркоманів. Ось п'ять міфів і фактів, які допоможуть вам прийняти обгрунтоване рішення для себе або своїх близьких.

Лікування наркоманії в стаціонарі підходить тим, хто сам не може покінчити зі згубною звичкою

Зловживання наркотиками впливає на психічне здоров'я і змінює хімію мозку, що призводить до збільшення тяги до наркотику і поступово робить вас залежним. Таким чином, міф про те, що тільки слабкі люди стають наркоманами, безсумнівно, не відповідає дійсності.

Насправді це залежить від таких факторів, як ваша генетика, що є основною причиною збільшення шансів на залежність. Навіть якщо ви просто хотіли спробувати наркотик, залежність може розвинутися з першого вживання. І іноді вам стає важко зупинитися самостійно.

Зміна хімічного складу мозку через залежність ускладнює боротьбу з наркотиком поодинці. Тому вам потрібна професійна допомога з боку лікарів і медсестер. Саме реабілітаційний центр для наркозалежних допоможе вам позбавитися від цієї згубної звички.

Реабілітація не працює, якщо ви піддаєтеся примусовому лікуванню

Деяким людям може бути важко визнати, що у них вже наркотична залежність. Якщо ви перебуваєте в режимі відмови, з часом ситуація погіршиться. У цьому випадку ці люди вступають в реабілітацію неохоче, коли їх підштовхує кохана людина або за рішенням суду.

Спочатку реабілітаційний центр для наркозалежних може викликати опір пацієнта до лікування. Дослідження показують, що примусове лікування наркоманії корисне для людини в довгостроковій перспективі. Реабілітаційний центр для наркозалежних - це те місце, яке допоможе вам безпечно вилікуватися від будь-якої стадії вашої залежності.

Реабілітація тільки для заможних людей.

На підставі того, що ми бачимо по телебаченню, ви можете подумати, що тільки багаті можуть піти на реабілітацію наркоманів. Реабілітація від наркозалежності може бути дорогою, через що люди вважають, що вона не вписується в їх бюджет.

Справа в тому, що кожен може отримати лікування від наркозалежності. Є багато варіантів реабілітації наркоманів, які можуть задовольнити будь-який бюджет. Вартість залежить від декількох факторів, наприклад, від того, наскільки серйозний ваш стан, яка у вас стадія наркоманії і т.д. Центри реабілітації наркозалежних також мають різні варіанти оплати і системи фінансової підтримки, щоб допомогти нужденним людям. 

Реабілітація тільки для найбільш екстремальних випадків залежності.

Одне з поширених переконань полягає в тому, що ви можете отримати лікування тільки тоді, коли перебуваєте в жахливому стані, наприклад, відреклися від сім'ї, безробітних, розведені або бездомні.

Справа в тому, що ви не повинні чекати, поки Ваше життя досягне дна. Навіть якщо ви добре справляєтеся зі своєю звичайною роботою, але страждаєте залежністю, ви можете звернутися в центри реабілітації наркозалежних.

Ви можете почати лікування наркоманії, як тільки побачили перші ознаки залежності, навіть якщо ви працюєте і у Вас в родині поки все добре. Деякі люди живуть зі своїми проблемами залежності протягом декількох років. Інші вибирають лікування тільки тоді, коли немає іншого вибору. Зрозумійте, що раннє відвідування реабілітації допомагає запобігти залежність, яка впливає на ваше життя, і звільняє вас від будь-якої залежності. Дослідження показують, що при ранньому втручанні в лікування спостерігається більш високий рівень успіху.

Реабілітація запобігає рецидиву

Рецидив є частиною процесу відновлення. За даними Національного інституту зловживання наркотиками, частота рецидивів розладу, пов'язаного з вживанням психоактивних речовин, становить від 40 до 60%. Точно так же, як процес лікування серцевого нападу або астми, лікування від наркоманії аналогічне хронічним захворюванням, і рецидив залежить від багатьох факторів, зокрема відсутність підтримуючих відносин, історія травм та інших психічних захворювань, що сприяють повному лікуванню залежності.

Завершення курсу лікування від наркоманії не гарантує запобігання рецидиву, але знижує його ймовірність. Реабілітація навчить чинити опір тязі, зводячи до мінімуму шанси на рецидив.