Секрети дієтичної піци

Багато хто вважає, що дієта не сумісна з вживанням різної смакоти. Однак існує безліч рецептів низькокалорійних і одночасно смачних страв. Один з них - дієтична піца, яка може бути різноманітною за складом і смаковими якостями.

Головне - грамотно поєднані інгредієнти. Ідеальним варіантом стане дієтична низькокалорійна піца від кафе White Spoon, яке пропонує широкий асортимент на основі зернового або італійського коржа, низькокалорійних, з мінімальним вмістом вуглеводнів, жирів, солі найвищої якості курячого філе, телятини, бекону, морепродуктів, овочів. Окрім очевидної користі ця піца надзвичайно смачна, і знайшла численних своїх прихильників як в Одесі, так і в інших містах. 

Користь італійського смаколика

Дієтологи запевняють, що прихильникам правильного харчування не варто відмовлятися від вживання улюбленої страви. Вона теж може приносити користь, завдяки наявності в складі наступних компонентів. По-перше, помідорів, що зазвичай містяться свіжими або у вигляді томатної пасти, і захищають організм від захворювань серця і судин. По-друге, сирних продуктів, вони мають високу концентрацію кальцію. Вони корисні для людини, так як сприяють зміцненню кісток, зубів і нігтів.

Щодо негативного впливу, то застереження наступні:

  • Зловживання. Не варто харчуватися піцою постійно. Це може привести до ожиріння.
  • Шкідливі компоненти. Їжа не приноситиме користь організму, якщо включити до складу велику кількість майонезу, жирних ковбас та інших калорійних продуктів.
  • Поєднання з напоями. Багато хто любить вживати газовану воду або навіть алкоголь під час прийому їжі. Це неприпустимо, тому що процес перетворення вуглеводів в жири прискорюється в кілька разів.

Правильне харчування

Питання, чи можна їсти піцу на дієті, хвилює багатьох. Деякі вважають, що для схуднення необхідно голодувати. Дієтологи наполягають, що такий підхід в корені невірний. Голод - великий стрес для нашого організму, який обов'язково призведе до зриву і набору ще більшої ваги.

Тож не дивно, що людям, що бажають позбутися від зайвих кілограмів, дозволяють вживати найвідомішу італійську страву. Потрібно всього лише вибрати потрібні інгредієнти.

Основу можна зробити дуже легкою або обійтися без неї зовсім, замінивши висівками. Також рекомендується застосовувати куряче або індиче м'ясо, креветки. Використовуйте рецепти, що включають велику різноманітність морепродуктів і зелені. Намагайтеся уникати копченини, майонезу, червоного м'яса, грибів.

Варіації соусів

Без заправки будь-яка їжа стає сухою і прісною. Дієтологи радять звернути увагу на корисні варіанти:

  • Гарбузовий. Спочатку потрібно приготувати пюре, далі посипати спеціями.
  • З кокосом і часником. У молоці потрібно обсмажити часник, посолити і поперчити цю суміш.
  • Томатний. Подрібнити, додати трави, сіль і перець.

Інгредієнти

Під час дієти використовуйте в приготуванні наступні компоненти:

  • Тісто з цільним зерном. Насіння багате волокнами, які нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Клітковина швидко забезпечить організму ситість.
  • Дієтичне м'ясо. Вибирайте курку, індичку або креветки.
  • Сир. Зупиніть вибір на твердих і низькокалорійних сортах.