Що потрібно знати про обмін криптовалют

Криптовалюта як новий спосіб заробітку приваблює безліч користувачів. З тих пір, як біткоіни набули популярності, не могло не з'явитися безліч посередників, які в тому числі допомагають з переказами віртуальних грошей в реальні.

Незважаючи на те, що популярність криптовалют зростає, і вже багато компаній дозволяють розплачуватися за свої послуги біткоінами, основним інструментом розрахунку як і раніше залишаються євро, долари, юані і інші крупні національні валюти. З цієї причини конвертація криптовалют залишається актуальною темою для майнерів по всьому світу.

Обмінники криптовалют поряд з біржами - якраз той інструмент, який допомагає перевести одну грошову одиницю в іншу і попутно заробити на перепродажі. Однак тут важливо правильно вибрати ресурс для обміну, адже від цього залежить, наскільки безпечним, швидким і надійним буде обмін біткоіни.

Як вибрати надійний обмінник

Користувачі, які не один день займаються майнінгом криптовалют або торговими операціями, не з чуток знають, що при обміні віртуальних монет на реальні гроші легко нарватися на несумлінного посередника.

Як правило, обмінник - це реальна компанія з юридичною адресою, зареєстрована на території України, або в іншій державі. Небезпечними вважаються ресурси для обміну криптовалют, засновані приватними особами - їх в разі будь-яких проблем практично неможливо відстежити і притягнути до відповідальності. У світі кріптовалютних операцій вже бували випадки, коли власники ресурсів закривали їх і розчинялися без сліду разом з усіма біткоіни клієнтів.

Фахівці рекомендують уважно читати відгуки, а також орієнтуватися на рейтинги обмінників. Моніторингом займаються спеціальні ресурси, наприклад, https://exchangesumo.com, де можна знайти кращі актуальні курси, а також відгуки реальних користувачів.

Якість криптообмінників в більшості своїй залежить від швидкості обробки заявок користувачів: якщо він вчасно справляється з операціями і не допускає порушень - значить, поступово напрацьовує хорошу репутацію. Також важливо звертати увагу на обмінний курс і відсутність прихованих умов при переказах.

Також якісний обмінний ресурс криптовалют відрізняє грамотна і своєчасна технпідтримка. Зазвичай керівництво обмінника саме відповідає на питання на форумах і роз'яснює спірні моменти.

Чим обмінник відрізняється від біржі

Багато користувачів, які ще тільки починають займатися майнінгом криптовалют, задаються питанням: в чому відмінності між біржами і обмінниками? Насправді, існують майданчики, які пропонують обидва варіанти операцій з валютою, але ключова відмінність одна: при контакті з обмінником ви здійснюєте торгівлю саме з ним.

Біржа - це просто посередницький майданчик для купівлі-продажу криптовалюта. На ній ви укладаєте угоди з власниками інших віртуальних монет або фіатних активів. Іншими словами, обмінник заробляє на перепродажі біткоінів і зацікавлений в тому, щоб дорого їх купувати і дорого продавати.

До числа інших відмінностей можна відзначити:

  • Ціни на криптовалюти в обмінниках зазвичай вища, ніж на біржах. Однак при цьому, зазначають експерти, велика ймовірність махінацій з прихованими умовами і додатковими комісіями. Надмірно підвищена вартість біткоіна (на 20-30%) натякає на явні ознаки шахрайства. Рекомендується користуватися спеціальними ресурсами моніторингу, зокрема Exchangesumo.com, а не шукати обмінники через пошукові системи;
  • В цілому криптобіржі набагато надійніше в плані проведення фінансів, ніж обмінники. Велика ймовірність нарватися на недобросовісний обмінний ресурс;
  • При продажу криптовалюта на біржі гроші спочатку опиняються на рахунку біржового аккаунта, звідки виводяться в платіжну систему. При операціях в обміннику за криптовалюту ви отримуєте потрібну електронну валюту;
  • Існують і чисто технічні відмінності, наприклад, в обмінниках необхідна присутність оператора для здійснення переказів. Біржі працюють 24 години на добу, а всі операції відбуваються в автоматичному режимі