Мед, прополіс, бджолиний віск - цілюща косметика від самої природи!

Використання меду, бджолиного воску і прополісу в медицині має тисячолітню історію. Ще в давнину були відомі цілющі властивості продуктів бджільництва, хоча і причини такої воістину магічної дії довгий час залишалися невідомими.

Незважаючи на те, що з тих пір пройшли тисячі років, і рівень розвитку косметології та медицини значно виріс, ці натуральні продукти широко використовуються і до цього дня. Більш того, косметика, заснована на меді та інших продуктах бджільництва, може вважатися не тільки доглядаючою, але і лікувальною. У цьому ви зможете переконатися, використовуючи пропоновані компанією "Бджолині технології" креми, бальзами, скраби, настоянки і інші ефективні засоби власного виробництва, приготовлені на основі продуктів бджільництва.

Мед і його вплив на шкіру

Незаперечна користь меду пояснюється його біологічною природою і складним хімічним складом. Мед містить в собі величезну кількість корисних елементів і сполук (налічується близько 70): вітаміни, мінеральні солі, органічні кислоти і навіть гормони.

Мед широко використовується в сучасній косметології. Його дія досить широка: він нормалізує живлення шкірних покривів, стимулює обмінні процеси, сприяє прискоренню кровообігу. Мед не тільки сприяє оновленню шкірного покриву, але і здатний відновити пошкоджені ділянки шкіри, за рахунок чого відбувається помітне омолодження шкіри.

За рахунок підвищення потенціалу клітин, що забезпечують місцевий імунітет, мед збільшує здатність до опору несприятливим факторам зовнішнього середовища. Відновлююча дія меду особливо помітна при використанні його для сухої, лущеної шкіри.

Крім косметичного ефекту мед надає чудову лікувальну дію: має сильну протимікробну і протизапальну дію, це відмінний антисептик. Надає заспокійливу дію при ряді шкірних захворювань, може використовуватися для лікування екземи та дерматитів. Дієвий при медовому масажі від целюліту.

Натуральна косметика на основі меду має тонізуючий ефект, вирівнює тон шкіри, сприяє регенерації клітин, повертає еластичність і відновлює тканини, попереджає виникненню зморшок, нормалізує обмінні процеси.

Бджолиний віск

Бджолиний віск - це продукт життєдіяльності медоносних бджіл, який використовується для будівництва сот. 

Як і мед, бджолиний віск надає регенеруючу і протизапальну дію. Його відмінна риса полягає в повільному впливі на шкіру: довго всмоктуючись, він зберігає на шкірі захисний шар, оберігаючи від несприятливих впливів середовища. Натуральні креми на основі бджолиного воску довгий час зберігають шкіру зволоженою, не забиваючи при цьому пори.

Широко використовуваний в косметології бджолиний віск може також входити до складу засобів для волосся, бальзамів для губ, дезодорантів і навіть декоративної косметики. Зміст у воску вітаміну А, органічних кислот та інших речовин, що перешкоджають розмноженню бактерій, роблять цей продукт незамінним при виробництві натуральної косметики.

Прополіс

Прополіс - це клейка смолиста речовина, також використовується бджолами для будівництва вулика. У ньому міститься близько п'ятдесяти різноманітних речовин, серед яких рослинні смоли, віск і ефірні масла.

Засоби з прополісом - це перша допомога при боротьбі з недосконалостями шкіри. Креми і лосьйони з прополісом здатні не тільки відновлювати шкіру, але і загоювати рани. У складі лікувальної косметики прополіс виводить токсини, знімає біль і відновлює імунітет. Володіючи чудовою протимікробною дією, прополіс застосовується при лікуванні шкірних захворювань.

У косметології прополіс часто використовується при виготовленні лікувальних і профілактичних засобів, засобів для засмаги. Він заспокоює шкіру, даруючи відчуття свіжості і оновлення.

Прополіс - цінний компонент в складі лікувальних зубних паст. Він заліковує мікротріщини, освіжає порожнину рота, делікатно впливає на чутливі ясна, а також перешкоджає накопиченню бактерій.

Мила та інші миючі засоби з прополісом - це найбільш м'яке очищення. Вони ефективно знищують мікроорганізми, перешкоджаючи виникненню сухості, лущення і стягнутості шкіри.