Як вибрати ритуальну службу для організації похорону

Похорон близьких є величезним стресом, який негативно впливає на тверезість мислення. Це призводить до необдуманих і поспішних рішень, що впливає на психологічний і фінансовий стан. Раптова смерть близького родича застає зненацька рідних, тому фінансове питання грає дуже важливу роль.

Найголовнішим фактором в процесі організації похоронної процесії є вибір ритуальної служби, оскільки це дозволяє звільнити зайвий час і зайнятися оформленням документів і рішенням юридичних питань.

Послуги ритуальних служб значно полегшують і зменшують список завдань, тому у важку хвилину скористйтесь послугою організація похорон (ритуальне бюро Грааль) у Києві, тут працюють чуйні, професійні, добросовісні фахівці, які оперативно, делікатно, і без зайвих переплат допоможуть залагодити всі питиння з проведенням скорботного міроприємства.

Зіткнувшись з організацією похорону вперше, варто відповідально підійти до вибору підходящої компанії, оскільки на ринку присутні як надійні і чесні компанії, так і шахраї.

Критерії вибору ритуальної служби

  • Популярність і репутація компанії. Сфера похоронних послуг існує вже сотні років, тому якщо про компанію ніхто не знає, її репутація сумнівна. Оскільки родичам потрібно викласти пристойну суму за організацію і проведення похоронної церемонії, репутація ритуальної компанії дуже важлива.
  • Відгуки клієнтів. Думка людей, які скористалися послугами ритуальної служби це найкраще джерело правдивої інформації. Через специфіку сфери, інформація з відгуків більш ніж достовірна, тому їй можна довіряти.
  • Дозвільні документи. Якщо служба навіть не згадує про наявність сертифікатів та ліцензії на ведення такої діяльності, варто триматися від неї подалі. Поховання померлого без відповідного дозволу міських служб є караним злочином, тому в день похорону ви можете знайти ще більше проблем.
  • Вартість послуг. В процесі розмови з представниками компанії, зверніть увагу на вартість послуг. Солідна і надійна ритуальна служба пропонує великий діапазон цін на всі послуги, від похорону класу «Економ», до «VIP церемонії».
  • Наявність і робота служби підтримки. Консультанти повинні в будь-який момент відповісти на всі питання клієнта, оскільки з організацією можна затягувати, а смерть може статися в будь-який час доби.
  • Наявність додаткових послуг. Часто служби виконують організацію і поховання, а також займаються оформленням документів, і юридичними питаннями. Це дозволяє зняти з родичів навантаження, дозволивши їм залишитися поруч з покійним в останні хвилини до поховання.

Чого варто побоюватися?

Сфера ритуальних послуг досить розвинена і прибуткова, тому в ній активізувалось багато шахраїв і компаній, що працюють нелегально. Багато з них отримують інформацію про померлого безпосередньо від співробітників моргу або поліції, що є грубим порушенням законодавства.

Вибираючи відповідну службу ритуальних послуг, варто бути максимально уважним і обережним, оскільки в такі моменти людина з легкістю піддається чужому впливу.