Що потрібно знати про жниварки для збирання кукурудзи

До сучасної техніки для збирання кукурудзи фермери висувають високі вимоги. Вона повинна не тільки ефективно зрізати товсте стебло культури, а й піднімати полеглі рослини, забезпечувати високу швидкість роботи і мінімізувати втрати врожаю.

Постійно удосконалюючи свої моделі, сьогодні виробники можуть повністю задовольнити потреби покупців. Зокрема на сайті https://sunfloromash.com/ ви зможете ознайомитись з продукцією бердянського машинобудівного заводу SUNFLOROMASH, яка пропонує сучасні функціональні жниварки для збирання кукурудзи і інших сільськогосподарських культур. 

Конструкція агрегату

Багатофункціональна жниварка здатна відділяти качани від стебла і подавати їх в камеру комбайна. Потім приступає до подрібнення листя і стебел, розкидає їх по поверхні поля. Тим самим після копання землі ця маса перетворюється в натуральне добриво, без додаткового фінансового вкладення.

Кукурудзяна жниварка складається з:

  • звареної конструкції рами у формі жолоба, виконаної зі сталевого листа і фасонів;
  • подільника та обшивки з металу і пластика, які направляють стебла рослини в русла;
  • русло і рейка качанозривача - механізм, який відокремлює качани від стебла і направляє їх в шнек;
  • апарату з ножами, що рівномірно і рубає стебло з листям на невеликі шматочки;
  • шнеку у вигляді обертової спіралі, що подає качани в жниварку.

На деяких моделях встановлені складаючі механізми. Вони дозволяють безперешкодно пересуватися збиральній машині по трасі, не створюючи перешкод іншим транспортним засобам.

Критерії вибору

Вибір спеціалізованих агрегатів величезний. Вибираючи техніку, варто орієнтуватися на наступні параметри:

  • ширину захвату. Чим більше рядків захоплює жниварка, тим більшою буде її продуктивність. Такі моделі підійдуть для великих площ. Для відносно невеликих полів або ділянок складної форми краще вибирати більш компактні моделі: вони забезпечать маневреність і хорошу прохідність;
  • робоча швидкість. Вона може залежати як від набору виконуваних функцій, так і рівня технологічної досконалості моделі. Сучасні жниварки розвивають швидкість до 10 км / год, забезпечуючи при цьому високу продуктивність;
  • покоління жниварки. Найпростіші моделі I покоління лише зрізають стебла і прибирають кукурудзяні качани в кузов машини. Їх більш сучасні аналоги здатні відокремлювати зерно від качанів, подрібнювати і розкидати рослинні залишки, при цьому зберігати до 98% врожаю.

При виборі техніки не останню роль відіграє її ціна. Цілком логічно, що, чим складніша і більш технологічні жниварка, тим дорожче вона буде коштувати. Варто зазначити, що не кожен фермер може виділити велику суму на оновлення свого автопарку, а тому відмінною можливістю купити сучасний агрегат за доступною ціною є покупка б / у моделі.

Орієнтуючись на свої можливості, можна віддати перевагу жниварці зі складною або не складаються рамою, вибрати техніку з захопленням від 6 до 12 рядів, і підібрати модель під свій тип комбайна.