Боді - ідеальний одяг для малюків

Дитячі боді - це прекрасна можливість для мами бути впевненою в тому, що у малюка не будуть оголені спинка і животик. Діти постійно крутяться, намагаються рухатися, боді не заважає комфорту, адже фіксується між ногами немовляти, а значить, вам не доведеться постійно пильнувати, як одягнена дитина.

Сорочечки, повзунки, колготки, маєчки, шапочки, носочки і пінетки ... гардероб немовляти великий. Кожен елемент одягу малюка має свої переваги і недоліки. І без такого класичного дитячого комплекту, по суті, не обходиться жодна мама і жодна дитина.

Особливо, без боді. Він є у кожного малюка, будь-то хлопчик чи дівчинка. Адже у цієї одежини є одна особлива перевага - з нею дуже просто переодягати малюка. І якщо ви ще не придбали її, то у вас є чудова нагода скористатися вигідними пропозиціями від інтернет-магазину https://www.rechi-dlya-malechi.com.ua/, що пропонує якісні комфортні боді, сліпи, футболочки, а також інший одяг для дітей різного віку. 

А зараз розглянемо, як правильно вибрати боді для немовляти.

Вибір моделі дитячого боді

Дитячі боді бувають найрізноманітніші, тому, спочатку визначаємося, яка моделька найоптимальніша саме для вашої дитини. І це, найчастіше, визначається більше віком, ніж вашими естетичними уподобаннями.

  • Найпрактичніший боді застібається не тільки на ластовиці, але і по всій довжині на грудях. Це правильно навіть для найменших, тому такий вид підійде новонародженим від перших днів життя.
  • Другий тип можна назвати класикою, це боді з застібками збоку на плечі (буває, з двох сторону). Але цей наряд не підходить для самих маленьких, тільки від 6 місяців, так як його все ж складно одягати через голову.
  • Третій вид боді трохи легше одягається, так як кнопки (або гудзики) у нього знаходяться на спині, але все ж його використання також не рекомендується до півроку.
  • Четвертий тип моделі підійде, знову ж таки, для віку від 6 місяців, але тільки для теплої пори року або для домашнього використання, так як він йде з запахом і, найчастіше, нещільно облягає шию. Головна його перевага - його ще простіше одягати і знімати.
  • І закінчує модельний ряд боді без кнопок (крім ластовіци). Він, подібно до маєчці, одягається через голову за рахунок широкого вирізу. Для дому - саме те!

Як бачимо, тільки перша модель йде для найдрібніших малюків. Все решта - від 6 місяців. Одні щільно облягають шию, інші - вільні. І вибирати доводиться, тільки від призначення наряду. Бувають боді для дому, для прогулянки, для літа та зими.

Звичайно, важливо враховувати наявність рукавів. Для теплої погоди - з короткими, для зими - з довгими. Для самих маленьких можна вибрати боді з зашитими рукавчиками, замість «царапок».

Тканина

Коли визначилися з моделлю, фасоном, приступаємо до другого етапу вибору боді для новонароджених і малюків - до оцінки тканини. І цей пункт, точно найважливіший. Адже для новонароджених підходять тільки якісні натуральні тканини. Всі інші межують з можливістю викликати алергічну реакцію і роздратування.

Якщо ви купуєте боді для теплої погоди або будинку - найкраще підійдуть легкі моделі з бавовни, трикотажу, інтерлоку і курилки. Якщо шукайте більш теплий одяг - тоді вибір варто зупинити на велюрі, флісі і футері.

Якість швів

Ідеал - дитяча безшовна білизна, але вона занадто дорога, щоб в наш час кожна мама могла дозволити таку розкіш. Залишається звернутися до класики, яка теж правильна, якщо її правильно вибрати. Отже, для найменших - шви обов'язково назовні. Якість має завжди бути відмінна, рядки рівні, шви не широкі, без ниточок і складок. Адже кожен неправильний шов нового боді точно буде натирати ніжну дитячу шкіру.

«Царапки»

Рекомендується купувати боді з закритими рукавами для новонароджених віком до 1 місяця. Потім тільки на час сну приховувати ручки, щоб дитина правильно розвивався, і їй нічого не заважало вивчати тактильні властивості своїх пальчиків. Тому купуємо боді з закритими руками - тільки до 1 місяця, а далі або клапани-кишеньки або окремо купувати так звані «царапки», щоб малюк не подряпав себе уві сні.