Тістомісильник як інновація в закладах громадського харчування

У наш прогресивний час складно встежити за технічними оновленнями, що з'являються на виробничій сфері. Деякі з них, однак, удостоєні особливої ​​уваги, оскільки вони вже зробили міні-переворот при їх впровадженні.

Унікальний для лінії харчового обладнання для приготування тiста комбайн ще недавно був новинкою на виробництві, про яку багато хто не міг і мріяти. Уявіть: ця машина може займатися приготуванням тіста, а руки кухаря в цей час залишаються чистими і вільними!

А вигідно купити високопродуктивні професійні тістомісильники пропонує компанія «Enjoy-Trade». Якщо у вас є власне виробництво, і ви спантеличені питанням придбання апарату, досвідчені консультанти компанії допоможуть вам підібрати оптимальний професійний тістомісильник як для невеликої студії-кухні, так і для цілого підприємства.  Доставка замовлення організовується в мінімально короткі терміни в будь-яку точку країни. 

Конструкція тістомісильника і його застосування

Принцип роботи тістомісильного обладнання дуже простий. Головне в ньому - дежа, тобто посудина, в якій проводиться заміс тіста, а також приводний механізм і місильний елемент у вигляді гачка, краплі, лопаті і т.д. З урахуванням асортименту можна знайти обладнання будь-якої потужності, виходячи з потреб власного бізнесу або особистих вподобань, - тістоміс для піцерії, моделі для рецептів дріжджових пирогів, бісквітів, тугого і пластичного тіста на мант, пельменів, локшини і т.д.

Не один закоханий в свою справу власник ресторану або громадського харчування вже випробував спокусу подражнити відвідувачів свіжим запахом смачного хліба або ароматних пирогів, приготованих тут же, на власній кухні. Сучасна тістомесильна техніка враховує шукану споживачем структуру тіста, в результаті підвищується якість замісу.

Як вибрати тістомісильник?

Тістомісильна апаратура різниться, в першу чергу, за технічними характеристиками. Виробничі машини розраховані на установку в міні-пекарні або їдальні. Тістоміси для громадського харчування можуть мати обсяг до 30 л. Комплектація знімною діжею спрощує вивантаження тіста на стіл.

Середні і великі виробництва громадського харчування вимагають вибрати професійну тістомісильну машину. Таке обладнання характеризується великою потужністю, значними габаритами і вагою до двох тонн. Вони розраховані на завантаження до 800 л. Часто застосовується підкатна чаша, яка транспортує готове тісто до робочого місця. Деякі машини також забезпечені механізмом вивантаження тістової маси в діжу або на кухонний стіл.

Типи професійних тістомісильників

За функціональністю розрізняють тістомісильники для крутого (типу пельменного) і для дріжджового тіста. Перша група іменується горизонтальними, друга - вертикальними пристроями.

З точки зору конструкції моделі, апарати бувають спіральними з рухомою чашею і горизонтальними з нерухомою. При виборі тістоміса варто звернути увагу на корпус і саму чашу апарату - вони повинні бути виготовлені з нержавіючої сталі або сплавів. Крім того, фахівці рекомендують враховувати модель кришки. Вважається, що найкращий варіант - кришки з отворами або виконані зі сталевих прутків.

Спіральний тістоміс має S-подібний вигляд місильної насадки, яка схожа на спіраль. Насадка рухається в протилежну чаші сторону. У таких машинах можна розводити дріжджове, листкове, некруте тісто на опарі. Спіральні апарати займають перше місце в рейтингах продажів, завдяки універсальності і доступною ціною.

Горизонтальний тістомісильник має лопаті у вигляді латинської букви Z, які розташовані горизонтально і мають різноспрямований рух. Обертання діжі робить простіше вивантаження готової маси. Така машина підходить для пельменного, чебуречний, пряникового тісту, тобто таке, яке готується без додавання дріжджів.

Планетарний тістоміс відрізняється обертовим навколо своєї осі і осі чаші місильним механізмом. Така машина укомплектована безліччю насадок для дріжджового, ніжного бісквітного, заварного тіста. Вона може приготувати креми, начинки, мус, пюре і т.п.