П'ять причин використовувати екосумки

«Пакет потрібен?» - найбільш традиційне питання на касі магазину. Пакет пропонується або пластиковий, або паперовий. Але ні той, ні інший брати не потрібно.

Пластикові пакети чинять негативний вплив на навколишнє середовище протягом усього свого життєвого циклу. Шкідливе виробництво, непридатність для багаторазової переробки, звалища, де вони розкладаються століттями. Потрапляючи в океан, пакети загрожують життю морських мешканців. До речі, в 21 країнах світу поліетиленові пакети вже заборонили.

Паперові пакети шкідливі не менше, ніж пластикові, оскільки для їх виробництва найчастіше потрібно багато електроенергії. Плюси - в тому, що їх можна кілька разів переробити, а розкладаються вони менше часу. Однак паперові пакети виготовляються з дерев, які важливіше зберегти.

При виробництві та пластикових, паперових пакетів спалюють нафту і природний газ. Ще більше викопного палива потрібно для транспортування продукції.

Користуючись багаторазовими альтернативами, ви скорочуєте використання невідновлюваних ресурсів. Тому з точки зору захисту природи оптимальний варіант для походів по магазинах - екосумки, котрі, до речі, можна придбати на https://borsa.ua/ru/eko-sumki. Осеновні переваги таких сумок - міцність і довговічність. Тканинна сумка не рветься, а вміщує в себе стільки ж, скільки три-чотири пластикових пакета.

Друга перевага - економічність. Магазини не роздають пакети безкоштовно. Сім'я з трьох осіб за рік витрачає на одноразові пакети майже тисячу гривень. Екоторбу можна купити за 20-30 грн. або зробити своїми руками, що вийде ще дешевше. Відвідуючи магазини зі своєю екосумкою, ви економите гроші для більш важливих покупок.

Але заощадити можна не тільки власні гроші, а й держави. Використовуючи багаторазові сумки, ви економите гроші платників податків, які йдуть на прибирання сміття. В результаті залишаються кошти для інших проектів, що фінансуються державою.

Якщо вам важко уявити життя без пластикових пакетів, подумайте: вони з'явилися в продуктових магазинах в 1977 році. Багато поколінь людей протягом століть обходилися без поліетилену. Ви теж можете! А якщо у вас вдома вже є пакет, набитий пакетами, використовуйте їх до втрати придатності, а потім здайте на переробку.