Винник і віртуальна реальність. Вовчиці побачать співака на кухні в VR-окулярах

31 липня народу покажуть реально-віртуальне шоу Олега Винника. "Містер Щастя" на свій день народження готує для глядачів грандіозний сюрприз - стадіонне шоу доповненої реальності.

Артист відсвяткує своє 47-річчя в Києві на НСК "Олімпійський" в унікальному форматі, в якому живий концерт об'єднається з технологіями AR і VR. Це можливість прямо з дому перенестися на грандіозне Livе-дійство артиста тривалістю приблизно 2 години з величезною різноманітністю феєричних 3D-об'єктів в супроводі "Ніно", "Вовчиці", "Полону" і інших мега-хітів легенди вітчизняного шоу-бізу.

А тим часом на сайті vrata.club ви дізнаєтесь про VR-КЛУБ VRATA, де зможете відчути всі принади віртуальної реальності.  

Як це буде працювати

Концерт Олега Винника на НСК "Олімпійський" відбудеться реально. Але глядачі стежитимуть за тим, що відбувається онлайн, а щоб побачити це VR-дійство потрібні лише стандартні гаджети: смартфон, комп'ютер або планшет. Для тих, хто бажає "повного занурення" органівзатори пропонують окремий варіант з використанням VR-окулярів. 

Кожен глядач зможе вибрати собі аватар. Поки на сайті реалізатора квитків є аватари хлопчика і дівчинки. Трохи пізніше з'явиться аватарка вовчиці. Але сітка аватарів згодом буде розширена.

Кожен глядач за допомогою віртуальної реальності буде бачити своє місце на трибуні або в фан-зоні, а також бачитиме оточуючих людей. Тобто у людини буде повне відчуття, що вона перебуває на реальному шоу.

"Ми хочемо відтворити атмосферу повноцінного стадіонного концерту для глядачів, які в цей момент будуть перебувати вдома, - кажуть організатори події. - І зараз сотні фахівців працюють над тим, щоб занурення через мобільний пристрій в атмосферу шоу було максимальним".

Live-концерт

Тим, хто все ж сумнівається, чи буде справді Олег Винник співати на НСК "Олімпійський" або це шоу стане якоюсь нарізкою його докарантінних концертних виступів, організатори ще раз буквально "по буквах" кажуть, що "стадіон шоу Олега Винника" - це реальне дійство. Зараз готується сцена, яка важить 120 тонн, готується світло і звук. Організатори проходять всі етапи підготовки повноцінного концерту.

А вже в прив'язці до реальної історії компанія-розробник займається домальовуванням додаткової реальності навколо сцени і стадіону.

AR і VR-реальності

Як кажуть організатори концерту, "стадіон шоу Олега Винника" - це інтерактивна подія, учасником якого можна стати, перебуваючи в будь-якій точці світу.

"Ми вирішили відтворити формат, схожий на гру, але це не гра - це реальний концерт", - пояснюють автори ідеї. - Ми вирішили об'єднати людей з різних галузей і отримати абсолютно новий креативний продукт. Показати, що можна робити щось нове і розвиватися в такій важкій для шоу-бізнесу ситуації ".