Основні критерії вибору шуруповерта

Шуруповерт є зараз одним з найпопулярніших інструментів, який повинен бути не тільки у професійних будівельників, а й у будь-якого домашнього майстра.

Величезна кількість моделей, які зараз присутні в продажу, роблять вибір хорошого шуруповерта досить непростим. І якщо ви бажаєте купити шуруповерт в Україні, експерти рекомендують звернути увагу на надійні функціональні моделі Procraft, які представлені на сайті procraft.ua.

На що ж в першу чергу звернути увагу при покупці? Давайте розглянемо всі основні критерії вибору по порядку.

Мережевий чи акумуляторний?

Шуруповерти бувають мережевими і акумуляторними. Мережеві шурупокрути зараз не дуже популярні, так як мають обмежену сферу застосування. У них зазвичай встановлений незнімний патрон під внутрішній шестигранник і використовують їх, наприклад, установники гіпсокартону для кріплення листів до металевого профілю.

Найбільший мінус мережевих шуруповертов - це, звичайно ж, наявність кабелю. Відразу втрачається мобільність і зручність роботи. Інша справа акумуляторні шуруповерти, сформованими незалежно від автономної роботи від акумулятора можуть ще і використовуватися в якості дрилі при наявності швидкозатискного патрона.

Легкість і ергономіка

Насправді одні з найважливіших якостей хорошого шуруповерта - це легкість і ергономіка. Ці гідності професійні будівельники ставлять на перше місце, тому що з легким шуруповертом набагато менше втомлюєшся при монтажі різного ступеня складності. Це дозволяє виконати набагато більший обсяг роботи за меншу кількість часу. Це дуже важливо! 

Напруга живлення

Далі варто звернути увагу на напругу живлення. Чим більша напруга акумулятора, від якого живиться шуруповерт, тим краще його технічні характеристики. В першу чергу це крутний момент. Чим більше крутний момент, тим більше діаметр шурупа, який ви зможете цим шуруповертом загорнути.

Крутний момент

Крутний момент характеризує обертальну дію сили на тверде тіло. Уявіть, що у вас є гайка, яку необхідно затягнути ключем. Для цього ви прикладаєте до ключу силу. Так ось крутний момент - це результат дії цієї самої сили на довжину ключа. З точки зору фізики ключ - це важіль. Чим більший важіль, тим більший крутний момент, який створюється в місці прикладання сили.

Чому ж крутний момент такий важливий для загвинчування великої довжини і діаметру. Все просто! Чим довше шуруп, тим більше сила тертя, яка буде діяти при його загвинчуванні. Вона буде ставати все сильніше і сильніше в міру того, як шуруп буде входити в матеріал.

Ємність аккумулятора

Ємність акумулятора характеризує час автономної роботи вашого шуруповерта. Зверніть увагу, чим більша напруга живлення вашого шуруповерта, тим більшої місткості потрібні акумулятори, щоб інструмент працював довше.

Додаткові опції

Також вплинути на вибір того чи іншого шуруповерта можуть додаткові опції. Наприклад, наявність декількох режимів установки крутного моменту, що дозволяє регулювати силу затяжки шурупа.

Корисною опцією є гальмо двигуна, завдяки якому шуруповерт моментально зупиняється відразу після того, як ви відпустили кнопку включення. Сучасні професійні шуруповерти володіють індикатором заряду батареї. За допомогою цієї функції можна легко контролювати тривалість роботи від даного акумулятора.

Деякі моделі мають додатковий імпульсний режим роботи. Він дозволяє легко відкручувати сильно затягнуті шурупи, а також свердлити тверді матеріали.

Також зараз з'явилися шуруповерти з безщітковим двигуном. Така технологія дозволяє істотно збільшити термін служби шуруповерта. Якщо ж вам необхідно використовувати шуруповерт для свердління, наприклад, бетону, то варто звернути увагу на шуруповерти з функцією удару.