Сухі корми преміум і супер преміум класу - ідеальний варіант для вашої киці!

Годування кішки готовими сухими і консервованими кормами - зручний вихід для тих, хто не любить або не має можливості щодня готувати для вихованця свіжу їжу. Заводське харчування набагато краще збалансовано за всіма харчовим показниками і може допомогти зберегти і поліпшити здоров'я кішки.

Навіть недорогий корм преміум класу для кішок підійде краще, ніж їжа з сімейного столу. Але можете бути впевнені: те, що в найближчому супермаркеті на полиці називається кормом супер-преміум класу і коштує дешевше кілограма картоплі, не може гордо носити звання «хороший корм».

Усі корми супер преміум класу - це спеціалізовані раціони, розроблені спеціально для вихованців з тими чи іншими потребами. Вони не продаються в мас-маркетах, їх слід підбирати за допомогою професійного консультанта: ветеринарного лікаря, продавця хорошого зоомаркету, такого як зоомагазин GoodZoo або ветаптеки. Преміальний корм - це як особливе меню від шеф-кухаря в віп-зоні ресторану. Тут білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мікроелементи поєднуються в ідеальних пропорціях.

Кращий в світі корм - той, на якому кішка відчуває себе прекрасно, світиться здоров'ям і хорошим настроєм довгі роки. Потреби у всіх кішок різні, можливості власників теж різняться, тому вибирайте оптимальне для себе співвідношення ціни і якості. Класи харчування, заявлені в рекламі, не завжди відповідають реальності, тому звертайте увагу на склад і енергетичні характеристики раціону.

Преміум клас - найоптимальніший вибір

Корм преміум класу для кішок - це вже заявка на якість. Як правило, це раціони, добре збалансовані в хімічних показниках, але містять велику кількість важкозасвоюваних компонентів, з якими метаболізм кішки справляється 50/50. Багатьом кішкам цілком підходять корми цієї категорії.

У преміумі мало справжнього м'яса в якості джерела протеїнів і жирів. А «наповнювачем» таблиць харчової цінності часто виступають все ті ж продукти тваринного походження. Засвоюваність преміум корму для кішок набагато вища, ніж у економ-класу, але про зміст гідролізованих білків і дорогих сортів справжнього м'яса годі й казати.

Корми для кошенят преміум класу містять трохи більше якісних компонентів, щоб забезпечувати здоровий ріст і розвиток кошеня. Ціна доступна, якість хороша - цілком прийнятне співвідношення для більшості власників!

Ідеальний варіант для вашої киці обирайте зі списку:

  • Happy Cat;
  • Pro Pac;
  • BioMill;
  • Royal Canin;
  • Doctor Alders;
  • Flatazor

Супер преміум - дорого, але якісно

Якщо корм для кішок супер преміальний, то його склад максимально збалансований для задоволення харчових потреб вихованки певного віку, стану здоров'я та життєвого етапу. У цьому класі ми зустрінемо і рецептури для вагітних і годуючих кішок, і спеціалізовані дієти для ожирівших або кастрованих котів.

Має високу засвоюваність, містить велику кількість легко засвоюваних білків і жирів, одержаних з м'яса і якісних м'ясних продуктів. Вміст рослинних протеїнів мінімальний, додані мінерали, рідкісні вітаміни, незамінні речовини і т.д. Все це сприяє зміцненню, підтримці здоров'я і профілактики захворювань у вашого вихованця.

Норма споживання за рахунок високої засвоюваності мінімальна. І не лякайтеся, якщо раніше кішка повинна була з'їдати 85 грамів економ-корми, а в нормах годівлі для супер-преміум ви бачите 30-40 грамів.

Корм для кішок супер класу позбавляє власника від необхідності докуповувати вітаміни, ласощі та ветеринарні препарати (для печінки і нирок, для виведення волосяних куль і т.д.). В цьому класі розглядаємо лідерів ринку (особливо популярні італійські корми), чий рейтинг вже довгі роки тримається на піку:

  • Eukanuba;
  • Hill's (ветеринарні дієти);
  • Nutro Choice;
  • ProPlan;
  • Royal Canin;
  • Bosh;
  • Monge;
  • Brit;
  • ProNature.