5 критеріїв вибору МФО

Для багатьох оформлення кредиту в мікрофінансовій організації вважається ризикової операцією. Але ризиків, як і переплати, можна уникнути, якщо правильно вибирати фінансову установу.

Далі розбираємо, як вибрати МФО для того, щоб оформити кредит онлайн або взяти кредит готівкою.

Зручний і зрозумілий сайт

При аналізі рекомендується звертати увагу на те, як на сайті компанії представлена ​​важлива інформація для клієнта: про штрафи, відсотки за прострочення, пролонгації, акції і знижки.

Кілька способів погашення кредиту

Варто звертати увагу на кількість способів погашення позик: чим їх більше, тим лояльніше до клієнтів МФО. Крім цього, на високий рівень лояльності вказує наявність знижок, можливість пролонгації та реструктуризації боргу (це обов'язкові пункти для надійних мікрофінансових компаній.)

Якщо вам необхідна готівка, зверніть увагу на наявність фізичного представництва.

Наявність хороших відгуків

Ринок мікрокредитування в Україні динамічно розвивається. Щоб витримати конкуренцію, МФО навперебій пропонують вигідні умови, але багато хто з них виявляються вигідними тільки на перший погляд. Перед тим, як оформляти кредит на карту онлайн, рекомендується ретельно вивчити відгуки про сервіс організації. Можливо, ви знайдете відповіді на нюанси в роботі МФО, які вас хвилюють.

Чітко прописані умови в договорі

Перед тим, як оформляти позику, радимо уважно вивчити всі умови договору і порівняти їх в різних мікрофінансових організаціях. Так, за маленькими відсотками можуть стояти додаткові комісії (наприклад, страховка).

У той же час, МФО, які погоджуються видати суму на більший термін і суму під більші відсотки, можуть надати хорошу програму лояльності і якісний сервіс. У цій ситуації варто оцінити пріоритети: співвідношення між ціною і якістю зберігається і в цьому бізнесі.

Також необхідно ретельно вивчити договір і задати уточнюючі питання менеджеру, якщо це необхідно: після того, як документ буде підписаний, його складові вступлять в силу і зобов'язання, прописані в ньому, доведеться виконувати.

Наявність акцій і програм лояльності

Мікрофінансові організації працюють з короткостроковими позиками під високий відсоток. Така модель дозволяє фінансувати найбільш незахищені верстви населення: безробітних або неофіційно працевлаштованих, пенсіонерів, працюючих студентів.

Відсоток по кредиту в середньому становить 1,7 -2% в день. Це суттєва переплата: в річному співвідношенні процентна ставка може досягати 600%. Але заощадити на позику в мікрофінансової організації можливо: багато МФО дають знижку на перший кредит, пропонуючи новим клієнтам оформити позику під 0,01%.