Лазерна епіляція влітку: всі за і проти

Бажання позбутися небажаної рослинності актуальне в будь-який час року. Особливо, коли одяг стає максимально відкритим, і справа не тільки в красі.

Можна забути про неприємний запах поту в області пахв, про подразнення від бритви, численні дорогі процедури. Чи можлива лазерна епіляція влітку, або ж варто почекати?

Планувати чи відмовитися?

Існує думка, що курс в салоні в спекотний період - неправильне рішення, адже ви ризикуєте отримати опіки, встигнувши засмагнути. На практиці все не так. Стереотип укорінився завдяки використанню обладнання старого покоління.

Сьогоднішня методика значно вдосконалена, у цьому ви переконаєтесь здійснивши процедуру лазерна епіляція в Киеве в центрі косметології Slim. Спеціальні системи здатні наносити точковий удар по фолікулі, пучок світла моментально проникає до волоска, повністю поглинається меланіном, а паросток зруйнований і не здатний відновитися.

Особливість - сучасні лазерні установки більше не розігрівають навколишні тканини, вони націлені виключно на фолікул. Результат - навіть засмагла темна шкіра не піддається негативному впливу (перегріву) лазера.

Додатковий захист - застосування охолоджуючих систем. Лазерна епіляція може врятувати від небажаного волосся влітку. Головне вибрати потрібну довжину хвилі світла і направити її точно в ціль. Відмінний перевірений варіант - олександритовий і діодний лазер.

Сміливо засмагати чи зачекати?

Встигли з'їздити у відпустку, шкіра набула бронзовий відтінок? Є думка, що центр епіляції не обслуговує таких клієнтів, а просить почекати, поки епідерміс повністю посвітлішає. Не зовсім так:

  • в салонах використовуються спеціальні насадки для смаглявої шкіри;
  • чекати необхідно 2 тижні в разі дуже інтенсивного загару;
  • все залежить від оброблюваної ділянки;
  • враховується фототип і ступінь забарвлення самого волоска.

Варто розуміти, що чим світліший епідерміс і темніша рослинність, тим ефективніша методика. Тому є сенс відразу після відпочинку на пляжі почекати, поки шкіра посвітлішає і відправлятися в салон. Не доведеться проходити більш тривалий курс маніпуляцій і витрачати зайві гроші. Необхідно терміново видалити рослинність - консультуйтеся з фахівцем.

Після пляжу та солярію відразу на епіляцію?

Свіжий загар, отриманий за 1-2 тижні до процедури - протипоказання до маніпуляцій. Професійний майстер ніколи не запропонує видалити волосся таким пацієнтам. Ризики великі:

  • перегрів навколишніх тканин, негативний вплив на нижні шари епідермісу;
  • виникнення серйозних опіків;
  • поява рубців, і пухирів.

І тут не допоможуть навіть найпотужніші охолоджуючі системи і точковий вплив на фолікули. Меланін почне активно поглинати інтенсивність світла, руйнуючи не тільки волосок, а й клітини шкіри.

Не варто захоплюватися засмагою відразу після процедури - це знижує її ефективність і загрожує неприємними наслідками. Рекомендується користуватися спеціальними кремами з УФ-фільтрами після процедури на відкритих ділянках.

Переваги лазерної епіляції

Віддаючи перевагу лазерній епіляції влітку або в будь-який час року - будьте впевнені в її ефективності:

  • максимальна безпека;
  • мінімум обмежень - діабет, фотодерм, герпес, онкологія, вагітність;
  • без опіків і рубців;
  • немає ризику інфікування;
  • відсутня довгий період відновлення;
  • обробляється будь-яку ділянку тіла;
  • методика підходить алергікам і людям з чутливою шкірою.

Ніяких врослих волосків, подразнень, щетини - курс дозволяє забути про проблему зайвої рослинності на кілька років. Лазер здатний значно поліпшити стан шкіри. Підвищується рівень вироблення еластину, розгладжуються дрібні зморшки, зникають вогнища запалення і дрібні прищі.