5 функцій Playstation 5, про які вам потрібно знати

11 червня Компанія Sony офіційно представила світу PlayStation 5. Отже, що ж нас чекає? Дізнайся нижче про нове покоління легендарної консолі.

Після того, як Sony підтвердила вихід «п'ятої» приставки, інтернет наповнили тисячі інсайдів з приводу майбутньої Playstation 5. Стало відомо, що підтверджені два варіанти консолі PS5: звичайний і Digital Edition. З огляду на зростання кількості цифрових ігор, випуск Sony повністю Digital Edition дуже розумний крок. Компанія не уточнила точну дату виходу PS5, але очікується ця подія відбудеться в період з жовтня по грудень.

Коли мова заходить про ігрові приставки, такі як PlayStation 5, єдине, що дійсно відрізняє їх від ігрових ПК, той факт, що вони визначаються іграми, а не апаратною начинкою. Щодо самих ігор, то на сайті https://gamescollection.com.ua/ вже зараз можна замовити ексклюзивні диски GTA VI, GRAN TURISMO 7 VR, NBA 21, NHL 21, і інші популярні серії.

PS5 стає надзвичайно потужною консоллю нового покоління, і чим більше ми дізнаємося про неї, тим більше ми будемо раді її виходу в кінці 2020 року.

Отож, якою є ключова інформація про PS5? Експерти склали список з п'яти найбільш цікавих функцій PS5, про які ми чули досі.

Час завантаження PS5 буде супер швидким

Надшвидкий SSD-накопичувач PS5 значно скоротить час завантаження. Марк Черні, провідний системний архітектор PS5, раніше показував, як SSD скоротить час завантаження, на прикладі Людини-павука від Marvel.

На PS4 Pro завантаження гри зайняла 8.10 секунд, в той час як на PS5 час завантаження було скорочено всього до 0.8 секунд.

SSD володіють більшою пропускною здатністю, тому дані можна завантажувати з SSD, коли це необхідно, а не купи потенційно непотрібних даних, що завантажуються в оперативну пам'ять. Це означає, що час завантаження буде значно скорочено, а завантаження з режиму очікування, як правило, теж повинна бути набагато швидше.

Захоплююча 3D аудіо технологія

Sony створила власну аудіотехнологію для PS5 під назвою Tempest 3D Audio Engine. Вона використовує вбудоване обладнання, а також програмні алгоритми, щоб зробити внутріігрове звучання більш реалістичним і живим. Іншими словами, все буде набагато захоплюючим.

Різниця, каже Черні, полягає в тому, що призначене для користувача рішення буде працювати з усіма стереонаушниками, представленими на ринку, а з часом і зі звуковими барами, колонками телевізорів і домашніми розважальними системами - на відміну від Dolby Atmos.

Зворотна сумісність з іграми PS4

PS5 матиме зворотну сумісність з іграми PS4. За словами Черні, «майже всі» з 100 кращих ігор PS4 будуть доступні для запуску. Але які ігри в PS4 будуть включені? Ці 100 кращих ігор ранжируватимуться по ігровому часу, але ми не знаємо точно, які саме ігри будуть брати участь в цьому проекті.

Sony поки не підтвердила, чи є PS5 зворотно сумісною з PS3, PS2 або оригінальної PlayStation, але це не виглядає ймовірним. До сих пір компанія зосередилася тільки на те, щоб згадати про зворотну сумісність з PS4.

4K UHD Blu-Ray привід

У PS5 буде вбудований 4K програвач Blu-ray. Це означає, що ваша PS5 буде по суті діяти як домашня розважальна система, а також як ігрова консоль.

У той час як програвач Blu-ray був включений в PS3 (і багато в чому вважався вирішальним фактором успіху формату), в PS4 і PS4 Pro не вистачало програвача Blu-ray з дозволом 4К. Тому ми не можемо не радіти поверненню цієї функції, оскільки це означає, що кінематографістам не знадобиться окремий плеєр Blu-ray, встановлений поруч з PlayStation 5.

Миттєвий запуск в багатокористувацький хаос

Супершвидкий SSD-накопичувач PS5 дозволить нам встановлювати і видаляти частини ігор, а не весь продукт. Ви також зможете миттєво отримати доступ до цих частин окремо, запустивши їх безпосередньо в ігровий процес. Іншими словами, консоль нового покоління від Sony дозволить гравцям відразу перейти до різних аспектів гри (наприклад, до матчу, продовження збереження гри і т.д.) без необхідності завантажувати повну гру.

Операційна система PS5 дозволить гравцям ставити «шаблони», тобто ви зможете безпосередньо переходити до матчів, наприклад, прямо з головного екрану; а також для запобігання необхідність в таких кроках, як завантаження всієї гри і вибір певних режимів гри. Це також полегшило б гравцям швидкий перехід між встановленими іграми.