Вивчення англійської мови за методикою Хелен Дорон

30 років тому лінгвістові і викладачеві Helen Doron вдалося докорінно змінити викладання англійської мови для маленьких дітей - вона розробила методику, яка імітує освоєння малюками своєї рідної мови.

На сьогоднішній день «Helen Doron English» - це міжнародна франчайзингова мережа, що працює більш ніж в 30 країнах світу. Майже 2 мільйони дітей сьогодні говорять англійською завдяки Helen Doron. Тепер і в Україні запрацювала англійська для школярів Хелен Дорон, саме завдяки їй ваш малюк зможе швидко, в доступній веселій і цікавій формі освоїти іноземну мову. 

Як все починалося

Все почалося з уроку скрипки. Майже 30 років тому Helen Doron, лінгвіст і викладач англійської мови, записала свою 4-річну доньку на заняття скрипкою до вчителя, який працює за методом Сузукі. Вона була вражена успіхами доньки і натхненна принципами цього підходу, вирішивши розробити власну методику викладання англійської для маленьких дітей.

Мова музики

Так почалася міжнародна історія успіху мережі «Helen Doron English». У 1985 році Helen Doron приступила до розробки власних навчальних матеріалів, щоб допомагати дітям сприймати англійську і говорити нею.

Вона усвідомлювала, що навички читання і письма принципово відрізняються від розуміння і усного мовлення. Вчителі в загальноосвітніх школах володіли стандартними методиками навчання мови через читання та письмо. Проривна технологія Helen Doron дозволила дітям вчитися говорити англійською і розуміти її ще до того, як вони вміють читати і писати, - так само, як і їхньою рідною мовою.

За методом Helen Doron можуть вивчати англійську навіть немовлята. Вона розробила свій перший курс для викладання англійської маленьким дітям на основі принципів позитивної мотивації і регулярного прослуховування аудіоматеріалів. Удома вона робила записи пісень, віршів і оповідань і почала викладати в своєму місті на півночі Ізраїлю.

Результати виявилися приголомшливими! Метод викладання англійської Helen Doron дозволив створити сприятливу для навчання обстановку, в якій імітувався природний процес вивчення рідної мови. Уроки англійської для дітей виявилися веселими і живими, сприяли емоційному і фізичному здоров'ю юних учнів, стимулювали творчий та інтелектуальний розвиток.

Після перших успіхів Helen Doron продовжила роботу над навчальними матеріалами та почала професійну підготовку інших викладачів по своїй ексклюзивній методикою. З плином часу портфоліо «Helen Doron English» розширилося з оригінальної програми, призначеної для маленьких дітей, до курсів для певних вікових груп: від 3-місячних малюків до 19-річних підлітків.

«Helen Doron English» в усьому світі

У 1995 році методика «Helen Doron English» з'явилася в Європі: спочатку в Австрії, а потім в Німеччині. У 1998 році була реалізована бізнес-модель франчайзингу, і навчальні центри «Helen Doron English» стали відкриватися по всій Європі. Не так давно центри «Helen Doron English» почали з'являтися в Китаї, Південно-Східної Азії, Південної та Латинській Америці.

Прагненням Helen були і залишаються максимальний розвиток здібностей до навчання у дітей різного віку та створення для них кращих в своєму класі навчальних програм. Helen та її групи розробників продовжують бути першими в сфері навчання, створюючи курси для емоційного, фізичного, творчого та інтелектуального розвитку дітей. Останньою інновацією і успішною моделлю впровадження освітніх програм стали дитячі садки Helen Doron.

Майже два мільйони дітей освоїли англійську мову за методом Helen Doron, завдяки її прихильності досягненню вищих результатів в навчанні.