Особливості вибору сковорідки

Відбивні, котлети, смажена картопля, яєчня — усе це класичні страви української кухні які зовсім нескладно приготувати. Та навіть їх можна зіпсувати, якщо готувати на поганій сковорідці.

Якісна сковорідка — це незамінний атрибут кожної української господині без якого неможливо обійтись на кухні. А коли потрібно приготувати щось складніше, наприклад млинці, то тут результат напряму залежить від вашої сковорідки. Тому якщо ви дуже стараєтесь і дотримуєтесь усіх пропорцій, а млинці все одно не виходять, очевидно проблема в сковорідці. Є сенс замінити її на нову якісну пательню. Таку ви зможете знайти у магазині skalca. На сайті skalca.com.ua можна купити німецькі сковорідки високої якості від відомих виробників.

Визначтеся з призначенням сковорідки

Як вибрати сковорідку з-поміж такого великого асортименту запропонованих? Усе дуже просто. В першу чергу потрібно визначитися з її призначенням. В ідеалі на вашій кухні має бути кілька сковорідок, кожна з яких призначена для приготування різних страв. Так, наприклад, сковорідка для приготування оладок та млинців повинна мати низькі борти. Чого не скажеш про сковорідку для приготування овочевого рагу. Якщо шукаєте варіант для тушкування овочів тоді бортики сковорідки мають бути високі.

Орієнтуйтеся на матеріал з якого виготовлена сковорідка

Вибираючи сковорідку дуже важливо врахувати матеріал з якого вона виготовлена. Адже від нього залежить термін служби виробу. Якщо шукаєте легкий та зручний варіант, то віддавайте перевагу алюмінієвій. Вони мають антипригарне покриття. Але таку сковорідку можна легко подряпати. Більш практичною буде чавунна сковорідка. Вона зовсім невибаглива в догляді. Та на ній їжа може пригорати. Така сковорідка важча в порівнянні з алюмінієвою. Тим хто полюбляє красивий посуд сподобається мідна сковорідка. Окрім презентабельного зовнішнього вигляду такий варіант довговічний. Проте така сковорідка вимагає не аби якого догляду.

Інші важливі критерії вибору сковорідки

При виборі сковорідки не забудьте оглянути ручку. Для цього візьміть її в руку прямо в магазині та прослідкуйте чи вона не хитається. Ручка не повинна вислизати з руки та має бути комфортною. Ця умова є запорукою безпеки в процесі приготування їжі. Якщо ж ручка не зручна, то гаряча сковорідка може просто вислизнути з ваших рук та опекти.