Купівля та монтаж бойлера: тонкощі і нюанси

Відсутністю гарячої води в літню пору вже нікого не здивуєш. Як правило, в цей час в котельних ремонтують обладнання. І це розтягується до холодів.
Навіть за найпростішим водонагрівачем краще звернутися безпосередньо в серйозну інженерну компанію

Тому для жителів стає актуальна покупка водонагрівача. У магазинах Прикарпаття досить кліматичної техніки на будь-який вибір. Але справа не така очевидна, як здається, крім придбання апаратури, ще буде потрібна грамотна установка.

Бойлери в спеціалізованих торгових точках

На території краю знаходиться ряд спеціалізованих магазинів, які продають кліматичну техніку. Асортимент на прилавках широкий, а продавець проведе консультацію. Але покупців відлякують високі ціни на товар.

Тому більшість клієнтів звертається в роздрібну мережу, де вартість продукції на порядок ниже. Або шукають потрібний товар в інтернет-магазинах. Адже там його пропонують ще дешевше. Але рідко хто здогадується про можливі небезпеки таких придбань.

Водонагрівачі в супермаркетах електроніки

У великих маркетах, які торгують різноманітною технікою від електрочайника до настінної плазми, насправді немає своїх монтажників. Магазину не вигідно утримувати зайвий штат, тому він укладає договір з підрядниками. Їхні послуги оплачуються окремо. Рідко в такій організації попадається справжній фахівець. Зазвичай монтажем займаються сезонні робітники без відповідних знань. Мало того, що робота виконується не на належному рівні, так ще за наслідки ніхто не бажає відповідати.

При поломці водонагрівача магазин перекладе зобов'язання на монтажників. Ті почнуть звинувачувати продавців в реалізації браку. Навіть якщо подати позов до суду, то справедливості домогтися надзвичайно важко.

Найняті по знайомству «фахівці» дають тільки голослівні гарантійні зобов'язання, які потім не виконуються.

Купівля в інтернеті вимагає ретельної перевірки продавця. За шикарним фасадом солідного сайту, можуть ховатися недобросовісні продавці.

Як купити водонагрівач без проблем

Купівля водонагрівача в перевіреному спеціалізованому інтернет-магазині кліматичної техніки або у великій інженерної компанії, з власним персоналом, буде економічно виправдана і дозволить уникнути зайвих неприємностей. Такі компанії продають бойлери, включаючи послуги з монтажу, або вартість установки буде мінімальною. Гарантійні зобов'язання на свою продукцію дає безпосередньо виробник. У будь-якого брендового виробника є неодмінна умова. Він згоден нести повну відповідальність за свій товар, якщо його установкою займалися сертифіковані монтажники.

Тому навіть за найпростішим водонагрівачем краще звернутися безпосередньо в серйозну інженерну компанію, яка проектує кліматичні системи, або до магазина, який прикріплений до такої фірмі.

Штат компанії складають сертифіковані співробітники, які зроблять необхідні розрахунки та допоможуть обрати оптимальну модель водонагрівача. Також перевірять стан стін і водопроводу, рекомендують місце установки і професійно проведуть монтаж обладнання.