Руйнуємо міфи про м'яку покрівлю

Сьогодні ведеться багато дискусій і суперечок на тему будівництва. При цьому правда так і залишається невідомою. Зокрема, обговорюється час усадки фундаменту, кращі матеріали для спорудження будинку, вибір покрівлі та багато іншого.

Саме остання тема є лідером дискусій. Багато любителів поговорити люблять давати поради і рекомендації, спираючись на свій «професійний» досвід. Вирішувати суперечки і виникли проблеми в цій сфері можна нескінченно.

Щоб припинити безглузді дискусії, нижче зібрані найбезглуздіші і оригінальні чутки про гнучкої черепиці. Настав час позбутися від небилиць, які приписують покрівельного матеріалу.

Міф: Гнучка черепиця - це те ж, що і руберойд

Деякі види м'якої черепиці, які виробники називають «органічною черепицею», зроблені з картону, просоченого бітумом і нарізаного під черепичний гонт. Також відбувається посипання кам'яною крихтою по верхньому шару рідкого бітуму.

Але основою м'якої покрівлі служить не тільки картон, але і полотно зі скловолокна. Така черепиця набагато міцніша і має більший термін служби.

Міф: М'яка покрівля добре горить

Гнучка черепиця з основою зі скловолокна горіння не підтримує. Чого не скажеш про черепицю бітумно-рубероїдового походження. Цей матеріал моментально не спалахує, але горючий.

Міф: Якісна гнучка покрівля дорога

Мідна покрівля, керамічна черепиця, композитна металочерепиця - це дійсно дорогі покрівельні матеріали. У порівнянні з ними гнучка черепиця коштує значно дешевше. У цьому ви зможете переконатися по посиланню гибкая черепица в Тюмени. Але якісна гнучка покрівля обійдеться дорожче, ніж звичайна металочерепиця та єврошифер. 

Міф: Покрівля з гнучкої черепиці вицвітає на сонці

На заводах з виробництва м'якої покрівлі, кам'яна крихта, яка утворює верхній шар гнучкої черепиці, фарбується хімічним методом. Фарбувальний пігмент проникає в структуру мінералу, що забезпечує збереження забарвлення і його стійкість до ультрафіолету.

Міф: При жаркій погоді гнучка черепиця всихає і стає видно дерев'яну основу

Якщо настил під м'яку покрівлю виготовляється з дощок або ОСП, що мають високу вологість, то на спеці поведе дерев'яну основу. Внаслідок цього, змістяться і гонт гнучкої черепиці. Сама ж м'яка покрівля не схильна до дії вологи.

Міф: Гнучка крівля взимку промерзає і розтріскується

Провідні світові виробники випускають морозостійку гнучку черепицю спеціально для країн з жорстким кліматом. Бітумне просочення містить СБС модифікатора, який підвищує в'язкість бітуму при низьких температурах, тим самим перешкоджаючи його отверждению.