Навіщо бізнесу потрібен відеоконтент

Відеореклама - важлива частина величезного рекламного ринку. Одного разу і вам може знадобитися відеоконтент, який можна використовувати в якості інструменту для вирішення цілої низки завдань.

Відео як спосіб комунікації

Один з найефективніших способів донести інформацію до клієнта - створити відеоконтент. Сьогодні відео-індустрія займає одну з лідируючих позицій на рекламному ринку. Ролики перестають бути недоступними і дорогими. Сучасні студії, які займаються їх створенням, зокрема відео продакшн в Києві EVE PRODUKTION пропонують все більший вибір форматів і цінових категорій.

Популярність відеоконтенту легко пояснити потребою в бізнесі. Комунікації з клієнтами і партнерами все частіше мають на увазі формат відео, так як він допомагає досягти потрійного ефекту сприйняття, на відміну від будь-яких інших медіаресурсів: текстів, аудіозаписів, банерів або картинок. За допомогою відео навіть суху інформацію можна подати жваво і яскраво, наприклад, використовувати анімацію в презентаційному ролику.

Основні формати рекламного відео

Класичний рекламний ролик

Це дуже короткий ролик, тривалістю від декількох секунд до хвилини, в якому в традиційній формі показують вигоду продукту, знижку, акції, або унікальні можливості товару / послуги.

Зараз, класичний рекламний ролик переходить в нову форму з ненав'язливою інформацією.

Промо ролик

Це відео тривалістю не більш 1 хвилини, основне завдання якого - просувати компанію або подію. 

Вірусна відеореклама

Це відео, яке мотивує, привертає і змушує зробити репост на свої сторінки в соціальних мережах або в інших інтернет ресурсах за рахунок того, наскільки воно цікаве і трендове. 

Вірусна відеореклама може містити як разом і окремо наступні:

  • трендову інформацію;
  • хайп;
  • неординарний сюжет;
  • «хвору тему суспільства»;
  • близьку тему глядачеві.

І обов'язково, до всього вищепереліченого, нативна або з невеликим зазначенням на компанію і/або продукт згадка. 

Соціальна відеореклама

Такий тип реклами націлений на зміну мислення і/або поведінки людей. В основі відео є ідея, яка володіє соціальною цінністю. Це не тільки приверне уваги глядачів до актуальної проблеми, але і ненав'язливо прорекламує продукт, також підвищить імідж компанії.

Pre-roll відеореклама

Це вже нова форма відеореклами. З'явилася, як тільки YouTube запустив рекламу у вигляді попереднього перегляду перед запуском ролика.

Яким повинен бути пріролл? В основному треба всього 6 секунд, щоб глядач встиг подивитися до кліка «пропустити». Плюс ще 6 секунд - це максимальний час, щоб зацікавити глядача. Якщо мета утримати глядача при перегляді, більше ніж на 6 секунд і розкрити суть теми - потрібен режисерський підхід.

Іміджевий відеоролик

Це той відеоролик, в якому розкривається внутрішня корпоративна культура компанії, виготовлення продукту, співпраця, використання нових технологій. І такими є не тільки HR-фільми, але і всі інші відеофрагменти з життя компанії, в тому числі презентаційні та внутрішньокорпоративні відео.

Цільова аудиторія такого відеоролика може бути як із зовнішнього боку компанії (клієнти та партнери), так і з внутрішньої (співробітники).

Презентаційний відеоролик

Це візитна картка компанії, яка демонструє переваги товарів або послуг. Пояснює, як відбувається процес. Ролик такого формату є важливою складовою іміджу компанії. Якісний презентаційний ролик завжди приверне увагу як до екрану телевізора, так і на сайті компанії. Клієнт зможе швидко зрозуміти суть, переваги компанії / продукту.

Навіщо відео потрібно бізнесу?

  • Дати знати про себе. Про вас можуть дізнатися більше: «Хто ви?», «Що ви?» і звичайно «Чому ви?». Створюємо ролик, розміщуємо на інтернет-майданчиках, запускаємо рекламу на цільову аудиторію і ви вже дали знати про себе для кілька тисяч глядачів. Для такої форми відеоролика ідеально підходить іміджевий відеоролик, презентаційний ролик.
  • Більш точно впливати на свідомість певної цільової аудиторії. Тут потрібна хороша ідея ролика і якісне створення візуальної частини. Просто зняти або намалювати не вийде, тут потрібна ІДЕЯ і режисерський підхід. Адже ми знаємо, що людям подобається і знаємо як впливати на їх свідомість. А фахівець з інтернет-рекламі, тільки підштовхне процес, щоб конверсія від ролика була більше.
  • Підвищення конверсії. Так, все йде до того, що відео має конвертувати глядача в того, хто вам потрібен. На допомогу рекламні ролики або відео відгуки, відеокейс, навчальні ролики. 
  • Збільшення трафіку. За допомогою соціальних мереж і місць для розміщення відеофайлів можна в рази збільшити трафік сайту, якщо буде якісний відеоролик з грамотної подачею інформації. Ставите посилання, закликаєте глядачів підписатися, перейти за посиланням. Трафік починає рости, головне все зробити правильно і без будь-якої самодіяльності.