Поради по вибору газової колонки

Газові колонки є дуже популярними і буквально незамінними для багатьох домогосподарств засобами постійного отримання теплоносія, застосовуваного в системах гарячого водопостачання.

Тому, в нашій країні ці пристрої користуються значним попитом вже багато десятиліть, що зумовило і наявність їх дуже великого асортименту на ринку.

Для новачка зорієнтуватися в ньому відразу буває складно, так як при виборі газової колонки необхідно врахувати цілий ряд важливих критеріїв. Вам варто звернутись ось на цьому сайті до досвідчених консультантів інтернет-магазину ТеплоМаркет, і вони підберуть найоптимальнішу для вас модель. 

Принципи вибору газової колонки

Якщо з урахуванням перерахованих вище достоїнств вибір зроблений на користь того, щоб купити газову колонку, необхідно попередньо знайти відповіді на наступні питання

Яка продуктивність повинна бути у газової колонки?

Продуктивність проточного газового водонагрівача - це перший критерій його вибору, який визначає, чи зможе конкретний пристрій задовольнити потреби в гарячій воді домогосподарства, яке воно буде обслуговувати. Дана характеристика вказується в л/хв або кВт, і знайти її можна в паспорті апарату, а також часто - на розташованій прямо на його корпусі табличці із заводською маркуванням.

При цьому, в абсолютній більшості випадків, продуктивність газових колонок наводиться саме в л/хв, і часто ця величина наведена для певного перепаду температур при нагріванні води, що становить 25 ° С. Наприклад, якщо продуктивність якогось нагрівача становить 10 л/хв, це означає, що, при надходить в пристрій рідини з температурою 10 ° С, і її прогріванні до температури в 35 ° С, колонка здатна пропустити через себе максимум 10 л води за хвилину.

На який водяний тиск розрахована газова колонка?

В даному випадку мова йде, як про мінімальний, так і про максимальне робочих тисках конкретного пристрою. Перш за все, потрібно звернути увагу на найменший тиск, при якому колонка може включатися і безперебійно функціонувати. Він також вказується в паспорті і на табличці із заводською маркуванням. Знати його необхідно обов'язково через те, що в водопровідних комунікаціях старих багатоповерхових будинків часто буває відносно слабкий напір води. Тому, наприклад, якщо виробник вказує мінімально необхідну робочу величину напору вище 0,15 бар, така газова колонка може просто не запуститися, або буде працювати нестабільно.

Чи оснащена газова колонка модуляцією потужності?

Раніше вже було зазначено, що перепади напору рідини на вході в колонку безпосередньо впливають на її температуру на виході. А це може викликати серйозний дискомфорт при користуванні душем. Суть цієї проблеми досить проста. Вона полягає в тому, що якщо при включеній воді в душі відкривається кран, наприклад, на кухні, в результаті цього натиск гарячої води у ванній падає і виходить з лійки струмінь різко стає набагато холодніше. Щоб уникнути подібних неприємних ситуацій деякі більш просунуті моделі газових колонок оснащуються системами модуляції потужностей. Цей параметр показує - як може змінюватися продуктивність апарату в залежності від потоку води, і вимірюється в% від максимальної потужності. З цією метою колонки комплектують арматурними елементами з мембранами, міняють подачу газу на пальники.

Завдяки наявності модуляції, при зміні напору води швидко змінюється і потужність пальника, а температура рідини, що нагрівається залишається постійною. А це значно підвищує комфорт застосування колонки, незалежно від кількості точок відбору.

Який вид теплообмінника у газової колонки?

Основні складові елементи абсолютної більшості сучасних газових нагрівачів води - теплообмінники, виробляються з міді. Хоча даний метал завжди відрізняється відмінною тепловіддачею, важливо щоб в конструкціях колонок використовувалася мідь найвищої якості, що є найдовговічнішою. А якість цього матеріалу визначається наявністю в його складі домішок інших речовин і металів.

Хоча з'ясувати хімічний склад міді на око, зрозуміло, неможливо, корисно знати, що якісна мідь завжди має характерний колір і блиск. А другосортний матеріал такого типу часто забарвлюється спеціальною сірою фарбою, що захищає теплообмінник від конденсату, котрий утворюється при проходженні через нього холодної води. Укомплектовані такими теплообмінниками апарати коштують дешевше, але і служать значно менше, ніж їх більш дорогі аналоги.