Як правильно вибрати імплантолога і клініку перед імплантацією зубів

В інтернеті безліч найрізноманітніших статей, в яких детально описується операція дентальної імплантації, різні види і бренди імплантів зубів. Але, на жаль, майже немає матеріалів, в яких би розповідалося про важливість вибору лікаря-імплантолога для майбутньої операції. А тим часом від саме від рівня знань і професіоналізму імплантолога і буде на 90% залежатиме успішність проведення імплантації.

Прочитавши дану статтю ви дізнаєтеся, чому до вибору імплантолога потрібно підійти з максимальною уважністю і відповідальністю, як правильно вибирати лікаря, які питання потрібно задати фахівцеві, щоб з'ясувати рівень його компетентності. А по посиланню врач стоматолог имплантолог в городе Черкассы ви дізнаєтесь про клініку "Стоматология Соболевского" , де на протязі багатьох років успішно практикується імплантація зубів. 

Чому важливо правильно вибрати лікаря перед імплантацією зубів?

Потрібно дізнатися і запам'ятати одну дуже важливу річ - навіть найкращий і брендовий імплант зуба не прослужить вам довго, якщо при імплантації штучного кореня імплантолог допустить помилки. Неправильно вкручений імплант може почати відторгатися, але навіть якщо він і приживеться - кінцевий результат імплантації та протезування не потішать вас естетикою. Може оголитися шийка імпланта, з'явиться синюшного відтінку ясна і звичайно - тут вже будь-яка стороння людина здогадається, що у вас не свої зуби, а штучні. І якщо відторгнення імплантів - це досить рідке ускладнення, то скарги на низьку естетику після імплантації зубів можна знайти у великій кількості на самих різних стоматологічних форумах.

І з такими негативними наслідками неякісного проведення імплантації люди стикаються саме тому, що не стали обтяжувати себе уважним вибором лікаря. А далеко не в кожній клініці працюють досвідчені, сумлінні і грамотні імплантології. На жаль, в більшості стоматологий до пацієнтів чисто комерційний підхід - головне, щоб людина принесла в клініку гроші. А чи буде він задоволений результатом імплантації, чи не виникнуть ускладнення в майбутньому - такими питаннями подібні "фахівці" і не задаються.

Так як убезпечити себе від такого чисто комерційного і прямо скажемо - небезпечного для здоров'я підходу? Все просто: підготуйтеся до імплантації зубів правильно і почніть саме з уважного і ретельного вибору імплантолога, який буде вести ваше лікування.

Головний принцип імплантації 

Цей принцип імплантології знають всі лікарі, які займаються імплантацією зубів і досвідчені, порядні імплантології з ним згодні на 100%. І цей принцип повинні дізнатися і запам'ятати ви, тому що говорить він наступне:

Якщо в період приживлення імпланта в області його установки виникає запальний процес і імплант починає відторгатися - причиною подібних ускладнень завжди є помилки в плануванні і проведенні операції, грубі порушення в протоколі імплантації або відверта недбалість лікаря.

Відторгнення імпланту або запалення в області його імплантації в період остеоінтеграції (приживлення) імплантів можуть виникати і не через лікарську помилку, а пацієнтів, які належать до груп ризику. Це:

  • люди, які страждають на цукровий діабет, остеопороз, гіпертонію;
  • люди похилого віку;
  • курці;
  • жінки в період менопаузи.

Але, по-перше, порядний і грамотний імплантолог завжди попередить свого пацієнта про можливі ризики, а по-друге - при правильному плануванні дентальної імплантації, індивідуальному підборі технології установки імплантів є можливість провести операцію так, щоб після неї не виникло ніяких ускладнень.

ВАЖЛИВО: в хорошій клініці, що дорожить своєю репутацією і відповідально підходить до здоров'я пацієнтів вам дадуть гарантію на безкоштовне повторне проведення імплантації зубів, в тому випадку, якщо відторгнення імпланта відбудеться на стадії його остеоінтеграції (в період зрощення імпланта з кісткою). Подібні гарантії на імплантацію - показник того, що клініка дійсно несе відповідальність за надані послуги і в ній ви точно зможете отримати якісне лікування.

Як правильно вибирати лікаря-імплантолога

Щоб ставити на прийомі у лікаря-імплантолога правильні питання на які вам важливо і потрібно отримати найдокладніші відповіді - не полінуйтеся і ретельно підготуйтеся до консультації. Для цього буде корисно почитати статті про імплантацію зубів, дізнатися які технології імплантації імплантів існують, які методики рекомендуються для одиничних реставрацій, а які технології імплантації використовуються при повністю беззубою щелепи.

При виборі лікаря-імплантолога і клініки для проведення імплантації зубів найкраще відвідати прийом у різних фахівців, в різних стоматології. Не соромтеся задавати лікарю-імплантологу питання - його відповіді на них допоможуть вам визначити рівень його компетентності і професіоналізму.

Ось список питань, які потрібно задати імплантолог в першу чергу:

  • Про приживлюваність імплантатів. Повідомте лікаря, що ви читали про випадки відторгнення імплантів і запитайте - чи стикався він з подібним ускладненням імплантації в своїй практиці;
  • З'ясуйте всі причини, за якими імплант зуба може не прижитися;
  • Запитайте, що буде в тому випадку, якщо імплант не приживеться у вас і чи дає клініка якісь гарантії на імплантацію, прописуються ці гарантійні зобов'язання в договорі, що укладається між стоматологією і пацієнтом.

Уважно слухайте відповіді лікаря-імплантолога на свої питання і записуйте ключові моменти. Це дасть вам можливість порівняти підхід до якості імплантації та відповідальності по відношенню до пацієнтів в різних клініках.

ВАЖЛИВО: Якщо імплантолог починає вам розповідати про те, що приживлення імплантів цілком і повністю залежить від особливостей вашого організму - можете подякувати йому за консультацію і тут же покинути клініку.

Процес приживлення імплантів, його зрощення з кістковою тканиною - процедура і передбачувана і прогнозована при правильному підході до планування імплантації і точному дотриманні протоколу операції. Клінічні дослідження підтверджують факт того, що в 99% випадків ускладнення у вигляді відторгнення імпланта виникає не через особливості організму пацієнта, а з вини лікаря!

Покинути клініку і ніколи в неї не повертатися варто і в тому випадку, якщо медустанова не дає пацієнтам ніяких гарантій на імплантацію або ж ці гарантії заявляються тільки на словах, але не прописуються в договорі на надання послуг.

ВАЖЛИВО: Гарантію на імплантацію не варто плутати з гарантією на імпланти. Гарантія на імплант - це гарантія виробника на свій продукт, яка надає пацієнту право на безкоштовну заміну імпланта в тому випадку, якщо він не витримає навантаження і зламається. Але випадки поломки імплантів вкрай рідкісні.

Не соромтеся і питайте імплантолога і про такі важливі моменти, як естетика кінцевого результату імплантації. Дентальная імплантація - дорога стоматологічна послуга і звичайно небажано після її проведення зіткнутися з такими явищами як синюшність ясен в лінії її контакту з імплантів, оголення шийки імпланта. З'ясуйте також, чи потрібна в вашому випадку кісткова пластика і якими методиками вона буде проводитися.

Чим більше питань ви задасте лікаря, тим більше інформації зможете отримати по майбутню операцію із вживлення імплантів, а заодно з'ясувати для себе рівень компетентності та професіоналізму імплантолога.