Купуємо планшет зі знаком якості — деталі правильного вибору

У наше прогресивне століття ринок цифрових пристроїв переповнений різними пропозиціями. Великий вибір планшетів, комп'ютерів та іншої техніки задовольнить будь-якого користувача. Саме планшети в останні роки міцно вийшли в лідери по кількості покупок. Але більшість користувачів губляться у виборі пристрою. Як не помилитися, щоб техніка служила й радувала довгі роки?
Що таке планшет

Планшет – пристрій, що володіє численними функціями, за розмірами більший за телефон. Однак за функціональністю планшет приблизно однаковий з комп'ютером, на додачу до цього має безліч унікальних функцій.

Ціни бувають самими різними, ознайомитися з ними можна тут. Є планшети бюджетні, є дорогі, спеціалізовані. Сьогодні найбільш яскравими й використовуваними вважаються пристрої з підтримкою однієї із трьох операційних систем: Андроїд, iOS, Віндоус. Чим же вони відрізняються?

Планшет для ігор і відпочинку

Саме так можна назвати продукцію, відому під маркою Android. Водночас, вона є найбільш затребуваною. Дана операційна система використовується не тільки на планшетах, але й на комунікаторах. Система вже повністю освоєна, відповідь на будь-яке запитання щодо неї можна знайти. Кількість додатків просто величезна, функціональність також на рівні.

Windows Phone

Цей планшет – пристрій від відомої компанії Microsoft. Він дуже схожий на персональні комп'ютери. Із цієї причини OS Windows на мобільних пристроях не викличе жодних труднощів при використанні. Є в цієї лінійки пристроїв і відомий мінус – обмежена кількість ресурсів. Через це можуть виникнути проблеми із запуском деяких додатків. Наприклад, Photoshop працює повільно. Ще один мінус – короткий строк автономної роботи. Це в межах 3 годин, тоді як у конкурентів цей показник доходить до 15.

IPad – елітний планшет

Продукція від компанії Apple продається із уже інтегрованої ОС iOS. При виробництві компанія не заощаджує, використовує всі найкращі запчастини й матеріали. Тому ціни на iPad завжди вище, ніж на конкурентну продукцію. Однак якість на висоті. Кількість додатків також велика, однак на Андроїді їх усе-таки більше.

Порівняльні характеристики

Тепер, коли ми коротко пройшлися по кожному виду планшетів, можна відповісти на головне запитання: що враховувати при покупці? Тут є кілька позицій, про які варто подумати:

  • Розміри й тип екрана. Усе прагнуть планшет побільше, щоб на ньому можна було дивитися фільми у відмінній якості й грати в ігри. Також такий пристрій має більш переконливий вигляд. Але в планшета з великим екраном є й мінус – його не дуже зручно переносити. Екрани бувають різні за типами: ємнісний – сприймає безліч доторкань одночасно, і звичайний;
  • Технічні характеристики: розмір оперативної пам'яті, частота процесора. Ці параметри дуже важливі: вони визначають швидкість роботи обладнання. Тут усе просто: чим більше – тим краще;
  • Можливе використання карти пам'яті. Вбудованої пам'яті зазвичай завжди мало. Тому важливо знати, карти якого типу і ємності підтримує планшет;
  • Наявність важливих складових: навігатори, LAN, Wifi, Bluetooth і т.д. Тут потрібно точно знати, що вам потрібно. Безумовно, якщо вам потрібний Інтернет – потрібні будуть і модулі Wifi або LAN, якщо планшет буде використовуватися для ігор – не завадить підтримка клавіатури.
Ліцензія або підробка?

Важливо вміти відрізнити справжній планшет від грубої фальсифікації. Є кілька критеріїв, якими не слід зневажати:

  • Упакування. Навряд чи новий ліцензійний планшет будет продаватися в звичайному упакуванні з картону.
  • Ціна. Оригінальний планшет від Asus, Apple чи Acer не може коштувати підозріло дешево.
  • Характеристики. Слід звірити параметри моделі планшета, який ви хочете купити, з параметрами оригіналу.

Пам’ятайте, що, купуючи планшет не від ліцензованого виробника, ви зазнаєте ризику того, що пристрій працюватиме неправильно.

Висновок

Тепер, коли ми знаємо всю потрібну інформацію, вибрати потрібний планшет буде не важко. Потрібно визначитися, для яких цілей вам потрібен даний пристрій, і йти в магазин ліцензованої продукції. Крім того, завжди є постійно оновлювані рейтинги популярної і якісної продукції, що складаються авторитетними джерелами.