Основні відмінності оригінального картриджа

Купуючи будь-яку техніку або окремі комплектуючі до неї, практично кожен покупець впевнений в тому, що продукт він бере якісний, який точно прослужить упродовж заявленого виробником терміну без нарікань.

На жаль, так трапляється далеко не завжди, особливо, якщо врахувати, що для більшої частини обладнання сьогодні пропонується чимало аналогів, які коштують приблизно також, але якістю далеко не завжди здатні задовольнити кінцевого споживача. Як же можна заправити оригінальний картридж для БФП від сумісного?

Основні відмінності оригінального картриджа від підробки

Популярні виробники роблять все можливе для того, щоб забезпечити повноцінний захист споживачів від придбання неякісної продукції. Вони ж запобігають ймовірність заправки картриджа тонером неналежної якості. Для того щоб споживач використовував у своїй діяльності тільки оригінальні запчастини, застосовується відразу кілька ступенів захисту комплектуючих.

Купуючи картридж, покупець бачить його в упаковці виробника, на якій останнім часом все частіше використовується QR-код, так як дане рішення є найпростішим і дозволяє достовірно визначити справжність картриджа.

Про те, що продукт має оригінальне походження, можна також сказати по наявності заводської голограми, справжність останньої можна перевірити, використовуючи спеціальні пластикові картки від Canon. Зазвичай такий прилад присутній у того, хто реалізує виріб, в його конструкції є два віконця. У першому з них голограму видно в чорно-білих тонах, тоді як у другому - в кольорі. Присутність іншого відтінку свідчить про те, що мова йде про те, що продукт не є оригінальним.

Коли справа доходить до розпакування картриджа, слід зауважити, де розташовується інструкція. У якісному продукті вона вставлена в барабан, а не лежить зверху. Зовні ж картриджі можуть не відрізнятися один від одного від слова зовсім. Сумісні моделі останнім часом виконуються в дуже хорошій якості. В цьому випадку потрібно дивитися на сумісність серійного номера продукту як на самому картриджі, так і на його упаковці.

Чому не варто використовувати підробки, коли мова йде про друкуючі пристрої

Головне, що неоригінальний картридж зазвичай демонструє відмінності в роботі не в кращу сторону. Так, наприклад, з його допомогою неможливо віддрукувати число сторінок, аналогічне тому, що друкує справжній. Пов'язано це з тим, що підробки, як правило, більш інтенсивно витрачають тонер. Якість друку в порівнянні з оригіналом теж залишає бажати кращого. Крім того, тонер в таких картриджах нерідко висипається, порошок цей при вдиханні потрапляє в легені, що точно не приносить користі здоров'ю.

Термін служби оригінальних комплектуючих набагато довше, ніж у підробок, якість друку вони демонструють на порядок вище і принтеру точно не завдають ніякої шкоди, так само, як і людському організму.