Модні штори: стилі, види, поради дизайнерів

Хочете поміняти обридлу обстановку у вітальні, на кухні, в дитячій або спальні, проте до ремонту і капітальних змін не готові? Почніть зі зміни фіранок, здатних не тільки перетворити кімнату, але і зробити її більш функціональною і затишною.

Щоб обраний вами текстиль був не тільки красивим, але і повністю відповідав сучасним тенденціям, пропонуємо вам дізнатися, які штори модні в поточному році, а також ознайомитися з рекомендаціями щодо їх використання в інтер'єрі від світових дизайнерів. До речі, саме зараз інтернет-магазин https://provenceshop.com.ua/shtory/ пропонує стильні якісні штори на любий смак з суттєвими знижками. 

Актуальні тенденції сучасного дизайну

У цьому році дизайнери віддають перевагу природним матеріалам, на зразок бавовни шовку і льону, а також природним принтам. Крім льону, що займає топові позиції, в тренді і бамбукові штори. Особливо у фаворі однотонні фіранки, здатні ідеально вписуватися в безліч стилів оформлення, і які надають приміщенням закінчений вигляд.

Тренд року - штори насичених тонів. Вони чудово виглядають по сусідству з бежевими, пісочним і пастельними відтінками шпалер. При цьому вітаються саме одношарові штори, - багатошаровість поступово втрачає актуальність.

Вибираючи фіранки природних тонів - бежевих, коричневих, зелених, синіх і їх відтінків, ви зможете освіжити інтер'єр будь-якої кімнати.

Не залишають модного Олімпу і принти, які були популярні в 80-х роках минулого століття - виграшно виглядають на шторної тканини квіти, футуристичні малюнки і всілякі геометричні візерунки.

Не менш актуальними стають і природні принти - не тільки зображення тварин і рослин, а й пейзажі, виконані в 3D техніці.

Види штор, модних в сезоні

Писком моди в 2020 році можна назвати гардини. В ідеалі вони повинні бути максимально об'ємними. Замовивши їх пошиття з повітряних білосніжних тканин, ви зможете зробити приміщення світліше і просторіше.

Не менш актуальним трендом залишаються зараз і японські, а також римські фіранки. Останні, що представляють собою великі тканинні смуги, чию довжину можна змінювати, стають знахідкою для створення мінімалістичний інтер'єрів. Купуючи римські штори для вітальні або спальні, ви подаруєте кімнатам елегантність і затишок.

Матерчаті японські фіранки, віддалено походять на розсувні двері (на манер шафи-купе), можуть стати знахідкою для дитячої. Крім зручності та комфортності в застосуванні такі модні штори можуть похвалитися відмінною светопропускающей
здатністю і умінням пом'якшувати занадто яскраве сонячне світіння.

Стильні та функціональні рулонні штори також не втрачають актуальності. Їх монохромні варіанти вносять в кімнатне оздоблення атмосферу гармонії. Ті ж господині, що не бояться експериментів, можуть приміряти на вікна штори з фотодруком. Вона може відтворити сімейні фотографії, дитячі малюнки та інші картинки, внісши в дизайнерське рішення «родзинку».

Мрієте про створення атмосфери розкоші і статусності? Сміливо вибирайте французькі штори-ламбрекени - неперевершений еталон класичного шику. Правда, чудово виглядають в просторих приміщеннях, в невеликих кімнатах вони можуть здаватися громіздкими. Штори, чия структура ділитися на своєрідні секції з безліччю спадаючих складочок, - ідеальний вибір для квартир-студій і великих віталень.

Як і в минулому році, популярними залишаються штори в стилі кантрі. Прибравши віконця романтичними фіранками, декорованими рослинними і квітковими принтами, ви привнесе в оздоблення кімнати настрій свіжості і ніжності.