Ключові моменти просування сайту в Google

Google - найпопулярніший пошуковик у світі. За даними StatCounter з його допомогою шукають інформацію 91,65% користувачів. Приблизно така ж картина спостерігається і в українському сегменті всесвітньої мережі.

Тому оптимізація сайту під Google актуальна і затребувана для компаній. Особливо, якщо стоїть завдання отримати 100% в охопленні цільової аудиторії в інтернеті. Справу цю слід довірити професіоналам, зокрема фахівцям компанії VTopi, які протягом значного часу успішно здійснюють просування сайтів в Google, використовуючі найефективніші SEO-методи.  

Серед основних переваг пошукового просування сайтів в Google слід відзначити:

  • Швидкий результат. Через щоденне оновлення пошукової видачі, результати помітні швидше, ніж в інших пошуковиках, де апдейт відбувається 1-2 рази на тиждень.
  • Стабільність. Глобальні зміни в алгоритмах пошукової системи відбуваються рідко, раз в 1-2 року. Тому просування сайтів в топ Google актуально для комплексних рекламних кампаній брендів.
  • Пошукова система враховує при ранжируванні кількість посилань.
  • З смартфонів і планшетів Google користуються 52% користувачів, тому пошукова система виступає за адаптацію під мобільні пристрої.

Особливості пошукового просування сайтів в Google

Вся увага кожній сторінці

Основною особливістю, що відрізняє просування під Гугл від розкрутки в інших пошукових системах, є те, що для нього важливіша релевантність і якість окремої сторінки, а не домену. Це дозволяє просувати і виводити в ТОП сторінки навіть на порівняно молодих доменах.

Якість контенту - на першому місці. З введенням алгоритмів «Панда» і «Пінгвін» Google став пред'являти до контенту сторінки набагато жорсткіші вимоги. Для просування в Гуглі потрібні не просто унікальні і корисні, але і продавані тексти. Працюючи над контентом для сайту, не зайвим буде оцінити тексти з точки зору природності і користі для читача. Написання контенту тільки заради контенту не принесе позитивних результатів. Подумайте, чого чекає від тексту відвідувач, і дайте йому це!

Робота по наповненню сайту якісним контентом приносить позитивний ефект не тільки з точки зору SEO, але і з позиції маркетингу.

Робота з посиланнями

Google продовжує враховувати посилання у всіх тематиках. При цьому пошукова система пред'являє жорсткі вимоги як до самих посилань, так і до швидкості нарощування посилальної маси. Необхідно стежити як за відповідністю тематики донорів і акцепторів, так і за якістю самих донорів. Нарощуючи обсяг посилальної маси, максимально імітуйте її природнє і плавне зростання.

Поведінкові чинники

Одну з важливих ролей в поведінкових факторах грає клікабельность сніппета, або CTR. Великим плюсом є те, що Гугл в більшості випадків використовує в якості опису сниіпета метатег description.

Етапи просування сайту в Google

Розвиток сайту в Гуглі - це досить тривалий і складний процес, який вимагає від виконавця досвіду і спеціальних знань. У кожного фахівця може бути свій унікальний підхід до просування, але в будь-якому випадку роботи будуть включати наступні етапи:

  • Проведення SEO-аудиту сайту. На цьому етапі виявляються помилки і недоліки ресурсу, які можуть вплинути на індексування і виведення його в ТОП. На основі результатів аудиту сайту розробляється індивідуальна стратегія просування, що враховує особливості ресурсу і його цільової аудиторії.
  • Оптимізація контенту сайту шляхом складання унікальних, корисних для читачів текстів.
  • Модернізація дизайну (при необхідності). Просування в таких пошукових системах, як Google, вимагає, щоб дизайн веб-ресурсу був лаконічним і максимально зручним для користувачів.
  • Проведення робіт із зовнішньої оптимізації веб-ресурсу - створення якісної бази посилань.
  • Після досягнення результату проводяться роботи по постійній підтримці сайту, так як для Гугла важливо постійно оновлювати інформацію на ресурсі.
  • Ім'я домену. З введенням нового алгоритму EDM в 2012 році Гугл став боротися з доменами з прямим входженням ключового запиту. Тому якщо Ваш сайт має такий домен, то одночасне просування в Гуглі може виявитися скрутним.