Особливості архітектурного проектування

Архітектурне проектування будівель - це дуже складний процес, який виконується перед будівельними роботами. Незалежно від виду будівництва, будь то офісні або торгові центри, багатоповерхові будинки або котеджі, промислові будівлі або виробничі цехи, проектування спорткомплексів і інших об'єктів - наявність будівельного проекту, який підготовлений правильно і грамотно, є обов'язковою умовою для виконання.

І якраз тут необхідно звертатися тільки до професіоналів, які виконають роботу саме на такому рівні, тому що від цього залежить весь успіх будівництва. Саме такими професіоналами можна вважати вважати дизайнерів, архітекторів, інженерів київської студії PRAKTIKA, докладніше тут про неї можна дізнатися. Саме вони здатні втілити в життя вашу ідею ідеальної автентичної заміської домівки, що буде відповідати всім вимогам комфорту, функціональності і естетики. 

Чому процес підготовки проекту настільки складний і відповідальний? Досить часто проектування недооцінюють. Багато хто впевнений, що і самі є фахівцями, а якщо зіткнуться з чимось складним, то покличуть знайомого професійного будівельника. Але яку роль взагалі грає правильно оформлена документація?

Інженерні мережі зовні

Навіть якщо у вашому будинку були виконані грамотно всі інженерні та будівельні роботи у вигляді газопостачання, водопроводу, електрики, теплих підлог і інших комунікацій, то це ще не гарантія того, що ви зможете в цьому будинку оселитися і жити.

В чому причина? Все питання в тому, що якщо ці роботи були виконані довільно, без будь-якого проекту, то ніхто не буде підписувати акт про його прийняття в експлуатацію, а значить, відповідно ніхто не буде підключати згадані комунікації.

Вести мову про зовнішні комунікації взагалі не має ніякого сенсу, тому що всі ці роботи ведуться суворо в злагоді з інженерними вишукуваннями і проектами ресурсоснабжающих організацій.

Сторонній погляд

Будь-який професійний проект - це результат праці не одного, а декількох фахівців, які при його розробці намагаються врахувати всі нюанси і тонкощі, а також особливості конкретного будинку. Вони не орієнтуються на думку сусідів або родичів, а керуються виключно технологіями і потребами мешканців будинку.

Впевненість

Любий толковий проект розробляється спеціалізованими організаціями, які мають на це дозвіл. Цей дозвіл коштує чимало коштів, тому розробляти проекти можуть далеко не всі. Навіть різні частини проекту виконуються навченими і кваліфікованими фахівцями, які набралися не тільки теоретичного, а й практичного досвіду. Кожен проектувальник солідної компанії несе відповідальність разом з нею за розробку і втілення проекту в життя. Такий проект сучасного заміського будинку - це гарантія того, що в майбутньому в будинку ніде нічого не замкне, а також не обвалиться через помилки проекту.

Економія

Комусь цей пункт може здатися досить дивним, але саме ретельно розроблений проект дозволяє економити чимало коштів. Приватні майстри, які працюють без жодних проектів, можуть виставити ціну своїх послуг і матеріалів довільно. А прораховувати роботу в такій ситуації до дрібниць взагалі ніхто не буде. Проект же дозволяє розрахувати все до найменших деталей і дрібниць, а ціну на роботу можна дізнатися у спеціалізованих організацій, показавши їм проектну документацію.

В майбутньому ніяких проблем

У сучасному будівництві самовільні забудови користуються попитом і популярністю. Людям здається, що якщо земля належить їм, то на ній можна будувати що завгодно і як завгодно. З одного боку, це логічно, з іншого - такі будівлі зводяться з порушеннями всіх правил пожежної безпеки, а також буквально наповнюють житлові квартали, що пов'язане не тільки з небезпеками для життя, але і з естетичним видом району. Всі ці фактори зводить нанівець проектна документація.

Будівництво великих або складних об'єктів взагалі нереально без проектної документації, тому немає сенсу робити навіть перші кроки, поки проект не готовий.

Без проекту немає будівництва

В деяких випадках, замовник будівництва не звертається в проектну організацію, тому що розраховує на свій досвід, знання і професіоналізм. Найчастіше в таких ситуаціях будівництво закінчується нічим, так як проекту немає, а замовник не до кінця розуміє вимоги будівельників.

Також відсутність проекту значно впливає на вартість будівництва, тому що в процесі будівельна компанія вносить зміни, що тягнуть нові розтрати. Замовник в такій ситуації не може послатися на проект, за відсутністю останнього. Що стосується помилок під час будівництва та їх наслідків, які можуть виникнути в процесі експлуатації, то без проекту ніхто не буде нести за них відповідальність.