Догляд та зміцнення нігтів після нарощування

Красиві, доглянуті нігтики - неодмінний атрибут сучасної жінки. Хороший манікюр підкреслить стиль, додасть виразності і завершеності її зовнішності. В даний час в області манікюру великою популярністю користується процедура по нарощуванню нігтів. 

Такі нігті неймовірно красиві і ефектні, якщо ви, звичайно ж, використовуєте якісний гель для нарощування, а такий можна купити в інтернет-магазині 4nails.ua. 

Однак фахівці, які виконують акрилове та гелеве нарощування нігтів, рекомендують робити між процедурами нарощування штучних нігтів невеликі паузи. Якщо у вас нігті від природи тендітні і тонкі, то не варто чекати від них істотного збільшення міцності після нарощування нігтів. За такими нігтями необхідний особливий догляд. 

Догляд за нігтями після нарощування

За нарощеними нігтями можна цілком ефективно доглядати і в домашніх умовах. Так, найбільш простим і доступним засобом для догляду за нарощеними нігтями, яке завжди є у кожного з нас під рукою, є звичайна сіль. Сольові ванни з харчовою або морською сіллю сприяють швидкому та ефективному зміцненню нігтів. Ну а якщо ви додасте в соляну ванну кілька крапель йоду або ж лимонного соку, то тоді ефект від даної процедури значно зростає.

Після прийняття нігтями тепленької ванни можна виконати масаж для нігтя, використовуючи для цих цілей абрикосову олію. Такий масаж сприятиме швидкому потовщенню нігтьової пластини. Втирати таку олію необхідно як в сам штучний ніготь, так і в зону кутикули.

Непогано також раз на тиждень змащувати свої нігті соком свіжого лимона. Все дуже просто - достатньо розрізати лимон, взяти одну часточку і терти нею нігті. Потім необхідно сполоснути руки проточною водою і змастити їх живильним кремом взимку або ж зволожуючим кремом в теплу пору року.

Також, такі ягоди, як смородина і журавлина, перетерті в кашку, дуже добре зміцнюють нігті. Ви можете зробити собі маску для нігтів з протертих ягід або ж просто опустити руки в ягідну кашку на 10 хвилин.

Чудово зміцнюють нігті різні натуральні олії, наприклад мигдальна та та ж сама абрикосова, які вільно можна купити в будь-якій аптеці. Втирайте її в зону кутикули перед сном, і не мийте руки до ранку. Після цієї процедури на вашій кутикули не буде задирок, ну а нігтики перестануть розшаровуватися під штучним покриттям, а отже, накладні нігті прослужать вам набагато довше.

Якщо ви хочете, щоб після нарощування стан ваших нігтів покращився ще швидше, то намагайтеся приділяти якомога більше уваги своєму харчуванню. Намагайтеся вживати більше риби, молочних продуктів, горіхів, фініків і іншої їжі, що містить багато кальцію. Обов'язково додайте в свій раціон свіжовичавлені соки з апельсина, моркви і буряка, так як вони містять дуже багато вітамінів, необхідних для росту і відновлення нігтів.

Зміцнення нігтів після нарощування

Як ми вже говорили вище, після зняття нарощених нігтів необхідно проводити відновлення нігтів після нарощування. Під час цього періоду необхідно уважно стежити за довжиною нігтів, яка не повинна перевищувати трьох міліметрів. Підпилювати нігті в період відновлення бажано за допомогою пилки, що має тефлонове покриття. Варто максимально обмежити контакт нігтів з усіма лаками, і навіть з зміцнюючими. Добрими помічниками в цей період стануть креми і натуральні олії. Вони будуть ефективно підживлювати ваші нігті вітамінами.

Харчування також повинно бути особливим ще й у вас, оскільки багато в чому стан нігтів безпосередньо залежить від продуктів, які ми вживаємо в їжу. Дуже корисні будуть овочі і фрукти, які багаті вітамінами і мінералами. Крім цього упор необхідно зробити і на різні молочні продукти, оскільки вони багаті кальцієм. Вживайте м'ясо і бобові, оскільки вони багаті білками.

Не забувайте про те, що в період відновлення необхідно надійно захищати нігті від різних зовнішніх впливів. До цих впливів відносяться як засоби побутової хімії, так погодні несприятливі умови - такі як мороз і вітер. Як в першому, так і в другому випадку, захищати руки можна за допомогою рукавичок.

Якщо у вас є така можливість, то відвідуйте в період відновлення нігтів після нарощування салон краси. У період відновлення корисні будуть спа-процедури для нігтів, парафінотерапія і запечатування нігтів.

Спа-процедури мають на увазі собою купання нігтів в нагрітих ємностях зі спеціальними живильними рідинами, до складу яких входять безліч різних вітамінів і мінералів, які сприяють зміцненню пошкоджених після зняття штучного покриття нігтів.

Парафінотерапія дуже благотворно впливає на пошкоджені нігті. Це відбувається тому, що парафін відмінно допомагає відновитися нігтям після процедури нарощування.

Запечатування нігтів полягає в тому, що нігтьові пластини покриваються спеціальною живильною субстанцією, яка опечатується прямо в нігті, формуючи тим самим захисну плівку. Перевагою даної процедури є те, що така плівка надійно захищає нігті від пошкоджень, а вітаміни і мінерали, які входять до складу даної субстанції, виявляються запечатаними під цією плівкою, і тому вони роблять позитивний вплив на ніготь досить довго.