Перевірка на стиль: 5 ознак того, що в квартирі модний інтер'єр

Є тенденції, які є актуальними лише кілька місяців, а є ті, що будуть в тренді ще кілька років. І сьогодні ми хочемо поговорити про останні.

Декоративна штукатурка

Фарбу і шпалери в спальні поступово витісняють альтернативні варіанти - ні, не стінові панелі, а декоративная штукатурка. Сьогодні це один з найбільш довговічних, практичних і екологічно чистих матеріалів для оздоблення стін.

У спальні ідеально підійдуть ефекти мокрого шовку, піщаних дюн або оксамиту. Ці покриття створять затишок і легко впишуться в будь-який інтер'єр.

Геометричні мотиви

Зараз дуже популярна геометрія і строгість ліній. Слідувати цьому тренду можна за допомогою чітких малюнків на шпалерах або ж фарби. Також використовуйте акцентовано геометричний принт на стінах у ванній кімнаті або ж кухонному фартусі.

Заміна плитки мармуром

Мармур вже кілька років вважається одним з найактуальніших трендів. І в поточному році це не змінилося. Замініть керамічну плитку у ванній кімнаті або на кухні - мармуром і ви точно не прогадаєте!

Пам'ятайте, що мармур - це не просто красивий матеріал, він ще і пропускає повітря, створюючи в кімнаті сприятливий мікроклімот. Але якщо мармур для вас занадто дорого - замініть його на керамограніт.

Стіни з бетону

Індустріальний стиль і лофтова атмосфера все частіше надихають дизайнерів на використання в інтер'єрі квартир грубих бетонних поверхонь. Вони можуть бути «справжніми», наприклад, необроблена бетонна стіна, або імітацією - тоді на допомогу приходить декоративна штукатурка.

Імітація бетонної стіни може стати основним акцентом в кімнаті або фоном для меблів і декору. Поєднувати штукатурку під бетон краще з дерев'яними меблями, металевими світильниками і лофтового міжкімнатними перегородками.

Оздоблення стін деревом

Дерев'яні дошки в обробці - не "минуле століття» і дачний дизайн, а справжнісінький тренд. Не варто забувати, що в моді еко-дизайн. Тому зараз так популярна оздоблення натуральними матеріалами, скандинавський дизайн і мінімалістичний. І дерево точно буде ще довго актуально. Але якщо ви не хочете використовувати з яких-небудь причин дерево, його завжди можна імітувати за допомогою знову ж таки, декоративної штукатурки.