Google представила розумний рюкзак з голосовим і жестовим керуванням

Google вже кілька років займається випуском розумного одягу і аксесуарів. Новою інноваційною річчю компанії стане рюкзак Cit-e.

Можна з упевненістю стверджувати, що майбутнє вже настало! До колекції Saint Laurent (Сен Лоран) увійшов унікальний стильний чорний рюкзак Cit-e, створений в колаборації з Jacquard ™ by Google. Вся справа у тому, що даний аксесуар оснастили інтелектуальною платформою Jacquard, завдяки якій відбувається синхронізаці з мобільними гаджетами, а також передбачені інші «розумні» фішки. 

Дана модель оснащена інтелектуальним ременем на плече з сенсорним пультом управління для вашого смартфона. Рюкзак попередить, якщо ви забудете вдома телефон, додасть гучності улюбленій пісні, допоможе зробити гарне фото і поставити позначку на карті Google Maps.

Модель має регульовані лямки, передню кишеню на блискавці, двосторонню застібку на блискавку, головний внутрішній відділ, внутрішній відділ для телефону, внутрішню кишеня на блискавці, внутрішню вставку з логотипом і верхню ручку зі знімним шкіряним ремінцем. На лівій лямці розташований Smart Touch. 

Варто зазначити, що рюкзак Cit-e - задоволення не з дешевих, адже цінник на базову комплектацію становить $ 995. Втім у Google запевнили, що в майбутньому вартість буде знижена ( за умови відповідного попиту, звичайно ж!). А тим часом в ridnasumka.com рюкзаки жіночі відмінної якості ви зможете придбати за набагато нижчою вартістю. 

Зазначимо, це вже не перша колаборація Google з брендами одягу в рамках проекту Jacquard. У вересні 2018 року компанія випустила джинсову куртку разом з брендом Levi's. Такий аксесуар здатен перетворити звичайний піджак в реагуючий на дотики гаджет.

Секрет виробу в спеціальних нитках-провідниках, які створені з тонкого металевого сплаву і поєднуються з більш класичними, натуральними або синтетичними: бавовна, шовк або поліестер. Такий склад робить нитки міцними і дає можливість виткати матеріал на промисловому ткацькому верстаті. Для неозброєного ока зовні тканину нічим не відрізняється від звичної. Більш того, одяг з такого матеріалу можна з упевненістю прати.

Технологічні нитки необхідні для того, щоб деякі (а то і всі) частини піджака реагували на жести. Потім отримані дані можна буде синхронізувати з різними підключеними пристроями. Одяг-гаджет дозволяє взаємодіяти також з додатками і навколишнім середовищем. Дані можна стерти в будь-який час, якщо ви вирішите, наприклад, віддати піджак іншому користувачеві.

Від ідеї до реалізації минуло майже 2 роки: вперше "розумний" піджак був продемонстрований на конференції Google в 2016-му, а вихід готового виробу на ринок відбувся восени 2018 року. Перший час його можна було купити тільки в США за $ 350.