Поради по вибору шосейного велосипеду

З чим у вас асоціюється словосполучення шосейний велосипед? Першим, що зазвичай спливає в пам'яті у будь-якого велофаната - це гонка Тур де Франс. Не дивно, адже це найвідоміша гонка світу, що проводиться у Франції понад сто років.

Гонщики в кольорових джерсі, машини підтримки з водою і запчастинами для велосипедів, зйомки з вертольота, красиві завали, стерті стегна, Ленс Армстронг. І швидкість, багато швидкості! Жоден інший велосипед, що приводиться в рух вашими ногами, не дозволить вам пересуватися по дорозі так швидко, як шосейник.

Ви закохані в цю неперевершену швидкісну феєрію, і мрієте всім тілом відчути цей несамовитий драйв? Тоді не зволікайте, саме зараз в інтернет-магазині https://frikke.ua/shop/category/velosipedy/shoseinye чудові знижки на шосейні велосипеди від відомих світових виробників! 

Але на що, насамперед, звертати увагу при виборі конкретної моделі? 

Рама і вилка (фреймсет)

Рама - це найважливіша частина велосипеда. Так, звичайно, без будь-якого іншого компонента велосипед не їздитиме, але без рами не буде самого велосипеда. Так що не дивно, що виробники рам приділяють так багато уваги правильній будові рами. 

Карбон і алюміній - кращі друзі виробників шосейних рам. Обидва ці матеріали дуже міцні і досить легкі. Звичайно, карбон практично в усьому виграє у алюмінію, але він набагато дорожче. Так що алюмінієві рами зовсім не рідкість, у всякому разі в бюджетних рішеннях.

Вилка - зазвичай йде разом з рамою в комплекті, так званий фреймсет. Матеріали ті ж, алюміній або карбон. Хоча і зустрічаються різні бюджетні дуети у вигляді алюмінієвої рами і карбонової вилки. На відміну від дорожніх велосипедів або МТБ - шоссейники ніколи не оснащуються амортизаційними вилками. Адже амортизаційна вилка буде «красти» частину зусиль при інтенсивному педалюванні і важить більше, а в цьому спорті все заради швидкості і ваги.

Колеса

Якщо у вас вже є фреймсет і колеса - значить половина велосипеда вже готова. Колесам так само приділяють особливо пильну увагу. Матеріали ті ж, в залежності від бюджету це карбон і алюміній.

Говорити про комфорт не доводиться. Шосейний велосипед дуже вимогливий до якості покриття, навіть найменші тріщини в дорожньому покритті впливають на швидкість і віддаються по всьому тілу. Що й казати, в колесі шосейника зазвичай не менше 7 атмосфер тиску. А ще бувають просто наклеєні на спеціальний клей трубки, їх ми не рекомендуємо брати, це приблуди для професійного спорту. Діаметр коліс шосейного велосипеда - 28 "або 700С. Для міста використовують «звичайні» колеса з камерою або без.

Так само колеса відрізняються по висоті профілю обода - аеродинамічні або не дуже.

Топові рішення оснащуються карбоновими втулками з керамічними підшипниками, карбоновими ободами, карбоновими спицями. Чи потрібно говорити, що за таке задоволення доведеться віддавати пристойні гроші? Зате вага в районі 1 кілограма.

Трансмісія і гальма

Трансмісія - це те, що передає зусилля з ваших ніг на колеса велосипеда. Ланцюг, шатуни, перемикачі, все це важливо. В даний момент актуальні 10 або 11 швидкісна касета ззаду і 2-3 зірки спереду. Такий набір дає вам широкий діапазон, що дозволяє як швидко котити по прямій, так і спокійно забиратися на гору. Раніше манетки перемикання швидкостей розміщувалися на кермі або рамі, зараз вони поєднані з гальмівними ручками. Це дозволяє вам не прибирати руки з гальм при перемиканні, і зменшує загальну захаращеність компонентами керма велосипеда.

В шосейниках гальма бувають як обідні або кантільоверні (від англ. Cantilever), так і дискові. Останні пару років йде протиборство в одвічному питанні «що ж краще». Якщо ви не займаєтеся на шосейному велосипеді професійно, а просто катаєтеся, то варто придивитися до кантільоверних гальм, адже вони коштують дешевше. 

Кермо

Відмінною особливістю шосейного велосипеда є кермо або як його часто називають «баран». За допомогою такого керма на швидкісних ділянках можна приймати практично горизонтальне положення, що зменшує лобовий опір і ви можете рухатися з більшою швидкістю. А при підйомах і повільному русі можна зайняти більш вертикальну посадку, як на міських велосипедах.

Щоб за кермо було зручно триматися в шосе використовують не гріпси, а спеціальну обмотку для керма. Вона може бути з різних матеріалів, починаючи від натуральної шкіри і закінчуючи текстилем, поліуретаном або пробковою стрічкою.

Матеріали керма все ті ж карбон і алюміній. Але вони приховані під товстим шаром обмотки.

Педалі

Як правило шосейні велосипеди йдуть без педалей в комплекті. Мається на увазі, що у вас вже є відповідний вам набір педалей і взуття. Якщо його немає - то варто потурбуватися цим питанням при покупці велосипеда.

Нагадуємо, що в шосейному велоспорті використовуються контактні педалі з «засувками» для спеціального взуття. Таке взуття дозволяє вам педалювати не тільки за допомогою «натискання» на педаль, але і за допомогою «підтягування» педалі до себе. Отже, збільшується сила педалювання, і ви менше втомлюєтеся.