Як вибрати компанію для ремонту житла і на що звернути увагу

Ремонтні роботи в квартирі або приватному будинку бувають дуже тривалими і вимагають залучення фахівців, що володіють різною кваліфікацією: електриків, штукатурів, сантехніків, складальників меблів і так далі.

Процес пошуку відповідальних професіоналів, контроль і координація їх діяльності - питання дуже серйозні. Саме тому набагато зручніше звернутися в спеціалізовану солідну організацію, зокрема в компанію "Послуги ремонту", про неї детальніше можна дізнатися на https://uslugi-remonta.nikolaev.ua/, яка візьме на себе всі турботи по перетворенню вашого житла. Про те, як вибрати виконавця для ремонту, розповідаємо в нашій статті.

Плюси вибору хорошої компанії для проведення ремонту

Відразу кілька переваг, що вигідно відрізняють кваліфіковану бригаду будівельників:

  • Ремонт проводиться якісно і відповідно до технологічних і нормативних вимог.
  • Вибрати будівельні матеріали, дотримуючись рекомендацій фахівців, для вас не складе труднощів.
  • Злагодженість роботи, планування дій, зацікавленість в кінцевому результаті гарантують, що ремонт завершиться вчасно.
  • Немає необхідності обговорювати деталі з кожним робочим окремо, всі умови узгоджуються і затверджуються при укладанні договору.
  • Компанія по ремонту несе відповідальність за якість виконаних робіт, а значить, житлові приміщення будуть затишними та комфортними. Якщо ж з вини бригади виникнуть будь-які дефекти, вони будуть усунені або компенсовані за рахунок підрядної організації.

9 пунктів, на які потрібно звернути увагу при виборі компанії для ремонту

Багато людей, плануючи ремонт, віддають перевагу підрядним організаціям - хочеться співпрацювати з надійним виконавцем, довіривши йому рішення питань, що виникають в ході робочого процесу. Але як вибрати будівельну компанію для ремонту квартири, щоб не прогадати?

Число фірм, що надають подібні послуги, стає дедалі більше. Судити про надійність однієї з них за зовнішнім виглядом сайту неможливо, а ймовірність нарватися на несумлінного виконавця велика. Перелічимо основні правила, яких потрібно дотримуватися, щоб вибрати сумлінного виконавця.

Укладайте договір

Якщо будівельно-ремонтна компанія працює відповідно до вимог закону, її представники запропонують вам укласти офіційний, що має юридичну силу договір. Ситуація, коли підрядник не планує оформляти цей документ, повинна насторожити вас. Адже в разі виникнення непередбачених обставин вимагати усунення порушень від осіб, які здійснювали ремонт, буде дуже складно, а іноді неможливо.

Договір служить підтвердженням того, що між сторонами існує угода за обсягом і конкретному переліку робіт, термінів здачі, вартості, порядку оплати та інших важливих умов. Якщо ремонт піде не за планом, наявність договору буде дуже до речі. В іншому випадку доведеться діяти відповідно до норм законодавства та бути готовим до затяжного і складного шляху вирішення проблеми. Ви маєте право вибрати спосіб оплати. При розрахунку готівкою не забудьте отримати касовий чек, здійснюючи безготівковий переказ - зберігайте платіжні документи з відміткою банку. Компанія, що дотримує закони, - додаткова гарантія для замовника.

Звертайте увагу на термін роботи компанії на ринку і її досвід

Дані критерії є хорошими орієнтирами, що дозволяють вибрати підрядника. Адже якщо компанія протягом багатьох років працює в одній і тій же сфері, регулярно виконуючи замовлення, у неї велике портфоліо - значить, їй можна довірити ремонт в своєму будинку. З інформацією про виконані роботи ви можете познайомитися на сайті, в офісі компанії або поспілкувавшись з співробітниками організації. Перед тим як вибрати конкретну фірму, незайвим буде подивитися фотоматеріали, а при наявності можливості - самостійно оцінити, як здійснюється ремонт, відвідавши зазначені підрядником адреси.

Зустрітися з відгуками клієнтів

Інтернет дає практично безмежні можливості з пошуку потрібної інформації. Не є винятком і відомості про організацію, яку ви плануєте вибрати. Витративши трохи часу, можна дізнатися про частоту згадки назви будівельно-ремонтної компанії, відгуках клієнтів. Але важливо пам'ятати, що люди можуть добросовісно помилятися або навмисно спотворювати дійсність. А тому не потрібно сліпо довіряти всьому, що пишуть. Намагайтеся дотримуватися нейтралітету і об'єктивно оцінювати отримані дані.

Оцініть сайт організації

Не кожна компанія має інформаційний ресурс в Інтернеті. Але абсолютно точно одне - більшість будівельно-ремонтних фірм, особливо з ряду працюють довго і мають хорошу репутацію, не тільки обзавелися власним сайтом, але і активно займаються його просуванням, спілкуються з клієнтами в соціальних мережах. Чим більше подібних «зачіпок», тим краще.

Зверніть увагу на зовнішній вигляд ресурсу: люди, налаштовані несерйозно, не вкладають великі гроші в створення якісних сайтів з хорошими текстами і фотографіями.

Ретельно складіть кошторис

Кошторис є додатком до договору і по значимості які в ній відомостей вимагає уважного ставлення. В даному документі детально описуються роботи, які передбачається виконати, їх послідовність. На основі кошторису буде зроблений остаточний розрахунок замовника з підрядником за ремонт.

Поцікавтеся, які гарантії готовий надати виконавець

Коли компанія надає гарантію на свої роботи, це означає, що підрядник впевнений в якості результату, а також готовий протягом певного терміну усувати дефекти, що виникли після того, як ремонт завершено. Даний фактор краще розглядати в сукупності з іншими перерахованими раніше правилами.

Гарантійні зобов'язання захищають замовника, надаючи йому можливість на легітимній основі звернутися до виконавця в ситуаціях, що вимагають усунення недоліків. Законодавством встановлено, що термін, наданий клієнту для реалізації своїх прав, повинен становити не менше року по відношенню до всіх видів робіт. Хороший підрядник сам доставляє матеріали на об'єкт, не привертаючи замовника до робочих процесів, в яких той може не розбиратися. Якщо компанія, з якою ви плануєте розпочати співпрацю, не готова взяти на себе такі зобов'язання, задумайтеся, може бути, варто вибрати інший варіант.

Вартість робіт

Розглядаючи різні пропозиції будівельно-ремонтних компаній, вам необхідно визначити, яка ціна на ремонт склалася на ринку в даний момент, і відштовхуватися від неї. Деякі підрядники навмисне занижують вартість на різні види робіт, мотивуючи замовників вибрати саме їх. Але рідко подібна співпраця дійсно дозволяє заощадити. Зверніть увагу на те, як умови про ціну прописані в договорі: вони повинні бути чіткими, зрозумілими, а вартість фіксованою, щоб у вас була можливість планувати витрати.