Особливості застосування холодильного торгового обладнання

Сучасне холодильне торгове обладнання сьогодні - це невід'ємний атрибут будь-якого магазину. З його допомогою вдається не тільки зберегти всі продукти свіжими, але і надати їх покупцеві в прекрасному гідному вигляді.

Для успішного ведення бізнесу в даній галузі торгівлі дуже важливим є правильний підбір таких агрегатів. Звернувшись до фахівців компанії "Хітлайн", про яку детальніше можна дізнатися на сайті https://vik-hitline.com/ ви зможете підібрати найоптимальніший варіант холодильних систем саме для вашого торговельного закладу. На сьогоднішній день продукція ТМ ТЕХНОХОЛОД (різноманітні вітрини, шафи, лінії роздачі, тощо) - це найефективніші рішення в сфері комерційного холодильного обладнання, яке має значний попит не тільки в Україні, а й поставляється у більш ніж 30 країн по всьому світі. 

Сучасний технологічний прогрес дозволяє втілювати в життя найсміливіші дизайнерські рішення. Конструктори не обходять стороною і таке питання, як енергетична ефективність. Просунуті маркетингові стратегії передбачають виконання даного виду обладнання не тільки для того, щоб виконувати свої практичні функції.

Використання надійних і сучасних холодильних шаф дозволить довго зберігати різні види продуктів в замороженому вигляді, а елегантні барвисті вітрини здатні створити всі необхідні умови для більшої кількості відвідувачів та популярності вашого магазину. Все це сприятиме зростанню рентабельності вашого бізнесу.

Види і особливості холодильного обладнання для магазинів

Морозильні і холодильні столи, вітрини, скрині, холодильні гірки, льодогенератори, бонети, шафи - це лише тільки частина магазинного холодильного обладнання. Кожен такий вид агрегатів призначається для зберігання певного виду продукції.

Як правило, в даних агрегатах використовується технологія «вбудований холод». Означає вона наступне: компресорно-конденсаторне пристрій конструктивно розташовується в самому холодильному обладнанні.

Існують наступні види торгового холодильного обладнання.

Холодильні вітрини

Їх використовують у багатьох торгових приміщеннях магазинів, супермаркетів, продуктових ринках і торгових точках. Видів такого обладнання багато. Кожен з них має свої температурні режими і призначається для певного виду продуктів харчування. Для того щоб здійснити правильний вибір такого обладнання, вам необхідно визначитися з асортиментом продуктів, які ви збираєтеся в ньому розміщувати.

Існують два основних типи вітрин: низькотемпературні і охолоджуючі. Перший тип обладнання застосовується для демонстрації та зберігання заморожених продуктів, і користується невисокою популярністю, у порівнянні зі звичайними холодильними вітринами. Також, вітрини можуть бути зі статичним і динамічним охолодженням. У першому варіанті присутній «гравітаційний» спосіб охолодження, коли повітря самостійно рухається в охолоджувальної камері. Це ідеальний варіант для зберігання продуктів харчування, які не мають упаковку. Тут продукти постійно схильні до пересихання, через що втрачається їх презентабельний зовнішній вигляд.

У другому ж випадку є кілька вентиляторів, за допомогою яких розподіл холоду здійснюється рівномірно. Такі вітрини застосовують для демонстрації та зберігання тістечок, тортів та інших продуктів без упаковки.

Морозильні ларі

У кожному ресторані, магазині і торговому центрі можна зустріти такий вид обладнання. Він являє собою морозильний ящик, в якому підтримується певна температура, що залежить від розміщених там продуктів харчування.

Це дуже мобільний і універсальний пристрій, який користується великою популярністю не тільки у великих, а й дрібних підприємців. Таке обладнання має незначні габарити і великий внутрішній об'єм. Це ще й дуже зручний спосіб самообслуговування клієнтів вашого торгового приміщення.

Холодильні шафи

Таке обладнання може бути декількох типів: низькотемпературне ( «-26» градусів), універсальне (працює в межах від «-5» до «+5») і середньотемпературне (охолоджуючі шафи з температурою від 0 до 8 градусів).

Бонети

Встановлюється дане обладнання найчастіше в супермаркетах, ресторанах, столових, магазинах і критих ринках. У ньому можна розміщувати ковбаси, м'ясні продукти, сири і багато іншого. Такий пристрій дозволить вам:

  • підвищити візуалізацію товару завдяки наявності бічних скляних вставок;
  • завдяки мобільності зібрати цілу лінію різної довжини;
  • сучасний дизайн і яскрава кольорова гамма дозволять залучити максимальну кількість ваших покупців до такого устаткування;
  • застосування статичного або динамічного охолодження;
  • можливість підключення до зовнішньої системи холодопостачання;
  • система автоматичного відтаювання.

Великою популярністю користуються бонети-ларі, в яких є розсувні двері. Їх використовують для зберігання і продажу напівфабрикатів, морозива, розважних продуктів і т.д.