Модні в'язані шапки

У холодну погоду ніяк не обійтися без головного убору. Тому сьогодні розберемо актуальні моделі в'язаних шапок, а також тренди і новинки сезону осінь-зима по фото. Це допоможе вибрати не тільки теплий, але і стильний варіант.

Довгий період в моді були найрізноманітніші моделі осінніх і зимових шапок. Часто вони відрізнялися химерністю, декоративністю і великою кількістю деталей, виступаючи в ролі цікавого акценту.

Однак тепер від такого підходу відмовилися всі світові стилісти. Модні в'язані шапки оптом представлені ​​нешироким колом фасонів з мінімальною обробкою і повною відмовою від помпезності і блискучого декору. Зате вони можуть мати цікаве забарвлення, чим і виділятися на тлі інших варіантів головних уборів, оскільки трендові в майбутньому сезоні капелюхи і хустки представлені переважно в базових кольорах. Що стосується безпосередньо моделі шапки, то вона повинна бути максимально простою і завершеною.

Шапка грубої в'язки

Об'ємні коси, джгути і навіть звичайна гумка здатні зробити простий головний убір помітним. Через свої розміри така шапка візуально робить обличчя меншим і акуратнішим. Не працює це тільки у випадку з великої нижньою щелепою. У цій ситуації голова візуально набуває загрозливих розмірів і вносить дисгармонію в загальний силует.

Шапка з відворотом

Не менш популярним став варіант з великим помітним відворотом нижньої частини. Особливо, коли ця деталь поєднується з цікавим забарвленням і вищеописаною великою в'язкою. Такі зимові шапки дуже теплі і стильні, завдяки двом, а іноді і трьома шарам матерії навколо чола і вух. Їх можна поєднувати як з суворим пальто, так і з яскравими пуховиками або спортивною курткою.

Берети

Французькі «грибочки» дуже люблять носити жінки віком за 50 років. Однак саме представницям старшого покоління краще віддати перевагу більш простим і демократичним моделям, які будуть освіжати і додавати зухвалості образам. Зате молоді дівчата можуть звернути увагу на в'язані берети. Особливо якщо їм подобається французька естетика в луках.

Даний фасон підійде тим жінкам, які мають підтягнуті і чіткі овали обличчя, а ось наявність або відсутність пухких щік ролі не грає. Хоча в такому випадку варто носити берет на верхівці, повністю відкриваючи лоб і частину волосся.

Берет можна комбінувати з куртками і дублянками будь-якого крою, а судити про те, наскільки він добре виглядає, лише виходячи із загального сприйняття образу. Якщо вибирати між невеликим тонким або об'ємним і пухким варіантом, варто віддати перевагу другому. Особливо класно виглядають великі берети з англійської в'язкої, ажурними візерунками, косами і джгутами.

Хомут-капор

Оригінальна модель родом з Середньовіччя, вона передбачає об'єднання в єдине ціле шапки і шарфа-коміра. Хомут-капор відрізняється від уже звичного і тому обридлого снуду щільним обляганням голови і шиї, завдяки чому може бути одним з найтепліших видів головних уборів на зиму. На подив дана модель виглядає не застарілим відсиланням до минулого, а сучасно і урбаністично, оскільки відповідає всім модним тенденціям, поєднуючи комфорт і оригінальність.

Шапка з помпоном

Пухнасте або вовняне об'ємне завершення шапки здатне візуально подовжити голову. Тому його власницям варто вибирати моделі в'язаних шапок з великими помпонами, благо це зараз модне і стильне зимове рішення. Вони можуть відрізнятися за кольором від основної частини головного убору. Це не зіпсує річ, але змусить поєднувати більше відтінків в луці. Тому стилісти радять вибирати однотонні моделі для повсякденного носіння.

Біні

Для жінок, які віддають перевагу спортивному стилю, створені шапки біні. Інакше їх ще називають «панчоха» або «ковпак» через особливу рису - подовжену задню частину, яка трохи звисає. Вони прийшли в моду з реп-культури, але поступово щільно влаштувалися на модних подіумах.

Біні зазвичай виконується тонкою в'язкою без візерунків, однак в новому сезоні вона може бути створена з великих петель. До її плюсів варто віднести здатність трохи витягати обличчя візуально.