10 помилок при укладанні паркету

Комфортна квартира неможлива без якісної і стильної підлоги. Якщо вибирати з лінолеуму, ковроліну, ламінату або паркету, останній виглядає дорого, екологічний і красиво (якщо зі смаком підібраний під інтер'єр). При цьому важливо його правильно монтувати, і тоді покриття прослужить 25-35 років. Які ж помилки зазвичай роблять люди, коли підходять до цього етапу?

Основа підготовлена неякісно

При укладанні паркету основа - важливий компонент, на який в підсумку буде припадати все навантаження. Стан основи безпосередньо впливає на паркет і здатний його зіпсувати. Тому вона обов'язково повинна бути гладкою, без горбів. Майстри допускають нерівність не більше 2 міліметрів на 2 метри, але краще і цього не допускати. Інакше, яким би дорогим і якісним паркет не був, він буде скрипіти через нерівності основи.

Основа для паркетної підлоги - це стяжка, яка заливається самовирівнюючою сумішшю. Коли стяжка висохне, використовуйте довгу будівельну планку, або «рівень», щоб подивитися, наскільки рівною вийшла основа.

Основа не висохла, а на неї поклали паркет

Як правило, таку помилку допускають, коли поспішають або не знають, що паркет не любить вологу. Стяжці потрібно дати висохнути, як би не підтискав час і незалежно від того, будете робити підкладку чи ні. Якщо ж цього не зробити, паркет пожолобиться. Зазвичай для того щоб стяжка висохла, виділяють стільки тижнів, скільки сантиметрів товщина стяжки, і постійно провітрюють приміщення. Якщо не впевненні, що бетон висох, ввечері покладіть на нього поліетиленову плівку. Виявиш вранці на плівці конденсат - значить, основі ще потрібно висихати.

Клей обраний неправильно

До фатальних наслідків може призвести невірно вибраний клей для паркету. Водорозчинні суміші неприпустимі: вони не володіють достатньою міцністю. Замість них краще використовувати силанові клеї, поліуретанові або епоксидно-поліуретанові. Завдяки їм паркетна дошка міцно кріпиться до підкладки і не деформується через спеку і вологу.

Сильне натисканя при циклюванні паркету з м'якої деревини

При такій помилці зніметься занадто багато деревини. Циклювання робиться для того, щоб паркет став гладким. Потрібно забезпечити рівномірне навантаження, щоб знімати однаковий шар деревини. 

Паркетна дошка акліматизувалися в приміщенні, де проводяться оздоблювальні роботи

При шпакліці, нанесенні на стіни штукатурки в приміщенні підвищується вологість. Зберігати упаковки з паркетною дошкою в квартирі, де йдуть предчістовая роботи, не рекомендується. Замість акліматизації паркет вбере вологу і, коли вкладете його, він всохне. Через це виникнуть щілини, які доведеться затирати. Тому дайте приміщенню просохнути, постійно його провітрювати. І тільки коли волога випарується, залиште паркет звикати до умов квартири.

Нема зазорів між паркетом і стінами

Якщо не хочете, що паркет здувається і тріскався, обов'язково залишате зазори. Дерево звужується і розширюється від температури і вологості в приміщенні. Тому зазори необхідні. Для квартири достатньо 5-10 міліметрів відступу.

Підкладка з фанери зроблена без зазорів

Поверх основи часто укладають фанеру, щоб було зручніше укладати паркет. Так ось зазори потрібні, як і в пункті вище, для того щоб не було деформації фанери. Вони повинні бути не менше 2 міліметрів. До речі, коли близько до фанери залягають електричні кабелі або труби з гарячою водою, використовуйте листи фанери меншого розміру (25 х 25 см) і посадіть їх на пластичний клей.

Паркет не відповідає розміру кімнати

Паркетна дошка різниться по ширині і довжині. Фахівці рекомендують використовувати для невеликих приміщень вузький короткий паркет, а для великих - довгий і широкий. Якщо зробити навпаки, то невелика кімната візуально стане ще меншою, і в ній психологічно стане тісно. Довгі ж паркетні дошки в великих приміщеннях укладати швидше і простіше.

При покупці паркету вам, швидше за все, запропонують зробити комп'ютерну візуалізацію укладання, і ви зможете вибрати покриття, найбільш підходяще за габаритами квартирі.

Приміщення не підготовлено для циклювання

Після ремонтних і монтажних робіт можуть залишитися саморізи і інші дрібниці. Якщо вони потраплять в циклювального машину, то зіпсують процес і зашкодять механізму. Потрібно досить уважно оглянути приміщення, якщо воно невелике. Можна підмести або пропилососити його, щоб точно ні на що не напоротися.

При покритті паркету лаком з'явилися бульбашки

При низькій температурі (нижче +6) лак стає густим і не пропускає повітря. Через це бульбашки «застряють» в лаку, і поверхня стає шорсткою. Щоб перевірити, підходяща чи температура, візьміть відпрацьований шматок паркетної дошки і нанесіть тонким шаром лак. Якщо бульбашок в ньому немає, значить, можна покривати паркет лаком.

На сайте garantparket.ru вы можете заказать услугу циклевки паркета. Работа без пыли, гарантия качества, уборка и вынос мусора, доступные цены.