Особливості оренди мікроавтобуса

Мікроавтобус з водієм може знадобитися в найрізноманітніших життєвих ситуаціях. Весілля, екскурсія, зустріч запрошених гостей, доставка в аеропорт, та й такий сумний захід як похорон, нерідко вимагають перевезення великої кількості людей.

Оренда мікроавтобуса з водієм може легко вирішити цю проблему і дозволяє оперативно перевезти групу людей в потрібний пункт призначення. Однак далеко не всі, здійснюючи оренду мікроавтобуса з водієм, знають про особливості даної процедури і «підводні камені», які можуть виникнути.

На сьогоднішній день мікроавтобуси з водієм на всі випадки життя пропонує величезну кількість транспортних компаній. Діапазон цін на дану послугу може сильно різнитися залежно від регіону, протяжності маршруту і, само собою, бажання перевізника заробити. При цьому якість автопарку також може варіюватися в найширших межах, так само як і рівень підготовки водіїв мікроавтобусів.

Те ж саме стосується і марок транспортних засобів - орендувати можна як стареньку заїжджену «Газель», так і новий сучасний мікроавтобус іноземного виробництва, оснащений усіма елементами комфорту, включаючи зручні сидіння, кондиціонер, телевізор і мультимедійну систему. Саме такі пропонує компанія zakaz-mikroavtobusa.dp.ua, окрім того по посиланню ви зможете замовити онлайн квитки по маршруту Київ-Дніпро, інші популярні напрямки по Україні і за кордоном, а також транспорт для екскурсій, корпоративних заходів, трансферу, розвозки персоналу на місця роботи.  

До слова, нерідко компанії пропонують в оренду мікроавтобуси з водієм, які оснащені спеціально для зустрічі високопоставлених осіб і мають на борту все необхідне для проведення переговорів. Втім, вартість оренди таких машин, звичайно ж, перебувати на досить високому рівні, і далеко не всі фірми пропонують такого роду послуги.

Зручність оренди мікроавтобуса з водієм також може досить сильно відрізнятися. Багато транспортних компанії вимагають безпосереднього прибуття в офіс, укладення договору і оплати готівкою. Однак існують і фірми, які можуть надати мікроавтобус з водієм без цих утомливих процедур: оплата здійснюється за допомогою банківської карти, а заявку на прибуття автомобіля замовник може відправити в електронній формі.

Однак оцінити якість транспортних послуг в таких компаніях можна лише «за фактом»: завчасно дізнатися технічний стан мікроавтобуса замовнику буде досить складно. Плюсом ж такого рішення є оперативність замовлення, адже виконати оплату можна, не виходячи з власного будинку. До слова, така послуга особливо затребувана в разі приїзду великої групи людей в інше місто: мікроавтобус з водієм може прибути завчасно і зустріти гостей безпосередньо поруч з вокзалом або аеропортом.

Що слід пам'ятати при замовленні мікроавтобуса з водієм?

Вирішивши взяти в оренду мікроавтобус з водієм, потрібно, в першу чергу, переконатися в надійності транспортної компанії. З використанням мережі Інтернет зробити це не так вже й складно, почитавши відгуки про фірму на форумах.

Після цього слід особисто заїхати в вподобану контору і подивитися, що вона являє собою насправді. Тут слід керуватися наступними критеріями:

  • Ознайомитися з автопарком і тим мікроавтобусом, який компанія вам надає. Брати в оренду мікроавтобус з водієм, який має явні технічні недоліки, не варто в будь-якому випадку, які б знижки не обіцяв господар.
  • При виборі мікроавтобуса з водієм слід поцікавитися стажем водія і тим, чи існує в компанії передрейсовий медогляд. До слова, останні зміни в законодавстві мають на увазі введення обов'язкового медичного обстеження водіїв перед виходом в рейс, так що цього аспекту варто приділити підвищену увагу.
  • Ще одним значущим моментом, яким обов'язково слід поцікавитися при оренді мікроавтобуса з водієм, є страхування пасажирів. Всі поважають себе, надають страховку. При цьому страховиком має виступати велика і шанована фірма.
  • Велике значення потрібно приділити договору з транспортною компанією. Саме він є юридичною підставою для можливих претензій в спірних ситуаціях.

Треба сказати, що далеко не всі транспортні компанії відповідають поставленим до них вимогам. В першу чергу, це стосується професіоналізму водіїв і якості автопарку. Навіть якщо на сайті фірми заявлені мікроавтобуси провідних зарубіжних компаній, поцікавитися їх технічним станом потрібно обов'язково. Нерідкі випадки, коли невеликі контори набувають списані мікроавтобуси, які часом просто небезпечні в експлуатації. При цьому окремих жорстких вимоги до технічного стану таких транспортних засобів немає.

До слова, вирішивши замовити мікроавтобус з водієм, при огляді машини слід приділити увагу стану протектора його шин і їх відповідність сезону. Нерідкі випадки, коли «транспортники» економлять на покришках для автомобілів, і даний фактор може зіграти злий жарт.

Само собою, що слід оглянути салон машини - він повинен бути чистим і не мати істотних вад. Якщо мікроавтобус оснащений кліматичною системою, варто попросити водія включити її з метою перевірки працездатності. Особливо актуальний цей момент в разі, якщо поїздка планується в літню пору року і на досить тривалі відстані.

Таким чином, запам'ятавши ці нехитрі моменти, можна позбавити себе від майбутніх клопоту. Пам'ятайте, що при оренді мікроавтобуса з водієм ціна є далеко не найголовнішим критерієм вибору. Іноді варто переплатити, але забезпечити перевезення пасажирів з максимальним комфортом і безпекою.