Поради по вибору фарби для волосся

Як вибрати фарбу для волосся правильно? Мабуть, це питання актуальне для тих, хто не може вибратися в салон. А ще для тих, хто хоче заощадити час і гроші.

На щастя, іноді просте домашнє фарбування можна зробити своїми руками, і при цьому залишитися задоволеними результатом. Це, звичайно ж, досягається за умови дійсно якісної фарби, зокрема, Nouvelle Hair Color, яку можна замовити на https://cosmomir.com.ua/products/kraska-dlya-volos-nouvelle-100-ml-122-ottenka, вона забезпечує стійке і рівномірне фарбування будь-якого типу волосся в тому числі і зі 100% сивиною на тривалий термін.

Пора дізнатися, як вибрати відповідну фарбу для волосся по стійкості, номеру і іншим параметрам. Попробуємо розібратися в нюансах вибору. По-перше, які барвники взагалі бувають?

Натуральні, фізичні і хімічні фарби для волосся

  • До натуральних барвників в основному відносяться хна і басма. Однак варто пам'ятати, що ці фарби примхливі і часто можуть дати непередбачуваний результат. До речі, особливо обережними з ними треба бути, якщо волосся вже пофарбоване. Зафарбувати сивину басмою або хною теж далеко не завжди легко. Спробувати надати легкий відтінок волоссю можна ромашкою, корицею, лимонним соком, медом або іншими натуральними засобами. Однак в даному випадку про стійкість мови не йде.
  • Фізичні барвники або пігменти прямої дії не проникають в структуру волосся. Вони залишаються на поверхні. При цьому можуть надати пасмам навіть яскравий колір на якийсь час. Але прямі пігменти змиваються досить швидко. Вони наносяться на волосся безпосередньо без попереднього змішування. Наприклад, це можуть бути відтінкові бальзами, шампуні і маски. До того ж, кольорові спреї, крейда, гелі та туші для волосся.
  • Хімічні фарби для волосся проникають в структуру локонів і змінюють їх колір. Між собою ці фарби теж можуть відрізнятися по стійкості. Бувають перманентні (стійкі) і напівперманентні (напівстійкі) фарби для волосся.

Як вибрати фарбу для волосся по стійкості

Які бувають барвники за рівнем стійкості?

  • Тимчасові, нестійкі або відтінкові. До цієї групи можна віднести натуральні способи фарбування і прямі пігменти.
  • Напівстійкі або напівперманентні. Ці фарби зазвичай не містять перекис і аміак. Або містять в дуже малій кількості. Вони відрізняються більш щадним впливом в порівнянні зі стійкими барвниками. Однак напівстійкі фарби зазвичай швидше змиваються.
  • Стійкі або перманентні фарби. Як правило, такі барвники містять перекис і аміак. Вони глибоко проникають в структуру волосся. Тому забезпечують тривалий результат. На жаль, зазвичай вони найсильніше пошкоджують волосся.

На сьогоднішній день існує величезна кількість виробників фарб. При виборі фарби фахівці рекомендують орієнтуватися на те, чи зафарбовує вона сивину, стійка чи ні. Важливо звернути увагу, що не всі барвники здатні добре зафарбувати сиве волосся. Це повинно бути вказано на упаковці. Наприклад, іноді пишуть: 100% покриття сивого волосся.

Однак це залежить ще і від типу сивини. Адже структура сивого волосся теж буває різною. Є, для прикладу, склоподібна сивина, що погано піддається фарбуванню. А є сиве волосся, яке легко фарбується.

Як вибрати фарбу для волосся по номеру і рівню тону

При виборі побутової фарби, наприклад, в супермаркеті, варто орієнтуватися аж ніяк не на фото з упаковок. В першу чергу, потрібно дивитися на першу цифру номера фарби. Як відомо, це рівень тону. У всіх барвників є позначення. Повинна бути перша цифра і наступні після рисочки, коми або якогось іншого розділового знака. Перша цифра позначає рівень тону. Тобто, наскільки колір темний або світлий. Наприклад, 5, 6, 7 і 8 - це, як правило, русяве тони. 9 і 10 - це блондини. Звичайна стійка фарба здатна освітлити волосся не більше, ніж на 2-3 тони. 3,5 тони - це максимум.

Якщо ж хочеться домогтися більш сильного освітлення, то варто вибрати фарби з позначкою "special blode". Іноді ще вони позначаються додатковими нулями або цифрою 11. Тобто, звичайно вони відрізняються тим, що у них вже не просто номер 10, а «спеціальний блондин». Ці фарби відрізняються від 10 рівня тону тим, що здатні освітлювати на 4,5 рівня тони. Хоча картинки на їх коробочках можуть виглядати як схожий один на одного блонд.

І все-таки, дуже яскравий платиновий блонд рідко коли можна отримати за допомогою фарби з коробочки. Щоб отримати дуже світле волосся холодного відтінку, фахівці зазвичай попередньо знебарвлюють пасма порошком. Потужність освітлення такого порошку - до 6 тонів. Так що далеко не завжди легко отримати результат, як на фото з коробочки фарби.