Як підприємці можуть ефективно використовувати інструменти Біг Дата

Хоча кришталевої кулі для бізнесу не існує, ви можете використовувати інші засоби, аби зрозуміти, наскільки успішною буде ваша власна справа. 

Одним з таких способів є Біг Дата, або Великі дані. Вміння розшифровувати дані та перетворювати безліч чисел на інструменти для бізнесу значно оптимізує роботу. І є кілька напрямків, де підприємці використовують аналітику максимально ефективно.

Звернення до цільової аудиторії

Якщо ви не знаєте, хто купує ваші товари або послуги, то не зможете досягти стовідсоткової віддачі від продажів. Іноді підприємці орієнтуються на певну цільову аудиторію, але не мають повного розуміння, хто саме може стати потенційним клієнтом. Демографічна інформація, наявність авто, кількість мандрівок за кордон – все це важливі дані для продажів, бо допомагають зробити пропозицію релевантною. 

Потрібно розумно витрачати бюджет на інструменти, котрі допоможуть достукатися до цільової аудиторії, наприклад, через надсилання SMS-повідомлень. В Україні такі послуги пропонує компанія Київстар, зокрема рішення Business Data Solution, детальніше з яким можна ознайомитися на офіційному сайті. Просто обираєте параметри потрібних людей за фільтрами - вік, стать, тип пристрою та його операційну систему, користувачів месенджерів, або регіон - визначаєте період розсилки та пишете рекламний текст. Далі ваш меседж відправляється на обрану аудиторію..

Створення офлайн-точок з продажу та надання послуг

Корисними інструментами є теплові карти або heat maps. Вони показують, де максимальне скупчення груп потенційних клієнтів — за місцем роботи чи місцем проживання. Послугу з формування теплових карт та геоаналітики також надає Київстар. Чому б не використати таку можливість для відкриття салону краси чи кав’ярні?

Кредитний скоринг

Такий скоринг допомагає фінансовим організаціям, які займаються кредитуванням, правильно оцінити клієнта, точніше його платоспроможність. Створений на основі аналізу Великих даних інструмент скорингу – невід’ємна частина роботи МФО, які можуть понести значні фінансові втрати через неправильну оцінку заявника. Дані на основі Big Data від телеком-оператора актуальніші, ніж часом застарілі записи у Бюро кредитних історій. Адже з часу останнього кредитування фінансовий стан особи міг погіршитися чи покращитися.

Зверніть увагу, компанія Київстар строго дотримується Законів України "Про Інформацію" та "Про Персональні дані", не розголошує і не передає персональні дані третім особам.

Визначення рекламної стратегії

Реклама марна, якщо вона не підходить для цільової аудиторії. Увагу потенційних клієнтів привертає багато речей, тому ваша реклама має бути максимально пристосована до аудиторії. Найкращий спосіб зробити це – через інструменти Big Data .

Певні групи людей краще або гірше реагують на різні оголошення. Персоналізовані оголошення на основі аналізу Великих даних матимуть вищу конверсію та більше задоволених клієнтів. Адже за допомогою аналізу Великих даних можна скласти «цифровий профіль» потенційного клієнта та краще зрозуміти, як він мислить.

Великі Дані можуть залишатися для вас безліччю цифр, але існують сучасні технології, котрі перетворюють їх на прибуток. Запровадивши ефективну аналітику у своїй підприємницькій діяльності, ви дасте собі більше шансів на успіх, ніж магічна кришталева куля.