Секрети популярності і цікаві факти про браслети Пандора

З моменту винаходу браслетів Pandora пройшло вже три десятиліття. За цей значний період часу вони не тільки не втратили актуальності, а й стали ще більш популярними, ніж в момент своєї появи на світовому ринку. Це разюче, особливо якщо врахувати, як швидко змінюється мода.

Що таке браслет Пандора і хто його придумав

«Пандора» - це модульна прикраса, існуюча в тисячах різних варіацій в залежності від матеріалу виконання. Її основу складають шнури, текстильна нитка, або кільце зі звичайних і дорогоцінних металів, на яке нанизуються колечки, намистини і спеціальні підвіски під назвою «шарм». Підвіски і намиста легко замінюються, що дозволяє змінювати зовнішній вигляд браслета так, щоб він не набридав власнику. Якщо ви відвідаєте цей пандора сайт, то знайдете велике різноманіття чудових прикрас, які стануть гідним доповненням вашого вишуканого неповторного образу.

На відміну від інших браслетів, Pandora, є твором сучасного ювелірного мистецтва. Його перший прототип був розроблений в 1982 році подружньою парою Пер і Вінні Еневольдсен, яка володіла невеликою ювелірною лавкою в Копенгагені. Спочатку «Пандора» являла собою кільце з дорогоцінних металів, прикрашене обробленими дорогоцінними каменями з Азії.

Справжню популярність браслету приніс ювелірний дизайнер Лоні Франдсен. Він був найнятий Еневольдсенами в 1987 році для розробки естетичних дизайнерських прикрас для нового бренду PANDORA. Саме він переробив браслет, додавши до нього легкозмінні підвіски-шарми: особливі фігурки, геометричні елементи і намистини з дорогоцінних каменів, кожна зі своїм смисловим значенням. Отриманий виріб з'явилося на датському ринку в 1999 році і викликав справжній фурор серед місцевих модниць і покупців з інших країн Європи. Трохи пізніше він набув всесвітньої популярності.

Характерні особливості оригінальних браслетів бренду Пандора:

  • основи для браслетів цього бренду виробляються з платини, золота, срібла або елітної шкіри та текстилю з фурнітурою з дорогоцінних металів і відносяться до середньої або люксової категорії ювелірних виробів, тому вони відрізняються високою ціною;
  • елементи виробів мають унікальне фірмове гравіювання PANDORA;
  • в каталозі виробника налічується понад 600 шармів з дорогоцінних металів і каменів. Кожна фігурка має чітко окреслені форми і опрацьовані дрібні деталі;
  • користувачі відзначають надійну фіксацію шармів. Вони ніколи не спадають і не розкручуються, навіть після тривалого носіння;
  • також відзначається хороша застібка, що виготовляється зі срібла. Вона не розстібається і не ламається навіть від сильного впливу на браслет, що виключає його втрату.

Значення браслета Пандора: що означають шарми

Назва прикраси відсилає до давньогрецького міфу про першу жінку Пандору, яка була виліплена з глини за примхою олімпійського бога Зевса. Будучи дуже цікавою, розумною і хитрою, ця жінка не змогла встояти перед спокусою пізнання і відкрила заборонену скриньку, де зберігалися всі лиха і нещастя простих смертних. Таким чином, випустивши їх назовні і зробивши життя людини досить складним. Історія красива, повчальна і драматична, але до реального призначенням браслета не має ніякого відношення.

Насправді кожен володар Пандори вкладає в прикрасу свій власний сенс. Шляхом поєднання і демонстрації підвісок, можна багато чого розповісти про себе, свої смаки, життєвої позиції, принципи та дотримуватися релігії. Наприклад, шарм у вигляді хрестика продемонструє той факт, що його власник є християнином, а підвіска з мотоциклом розповість про любов до мототехніки.

Але не завжди сенс браслета може і повинен бути зрозумілий оточуючим. У більшості випадків, власники вкладають з шарми свій власний, зрозумілий лише їм або вузькому колі близьких людей посил, сюжет, спогад, ідею або яскраву емоцію. 

З чим поєднувати (носити) браслет

Сполучуваність даної прикраси залежить від матеріалу основи, намистин роздільників, кліпс і шармів і їх колірної схеми. Непомітні браслети з металевими елементами, однотонними намистинами і камінням цілком поєднуються з будь-яким одягом (навіть якщо це джинси і светр). Якщо ж виріб вигадливий і рясніє дрібними деталізованими елементами яскравого забарвлення, то його рекомендується носити лише під вечірні або дуже жіночні речі: сукні, блузи та ін.

Загалом, кожна жінка зі смаком, що має досвід носіння і виготовлення прикрас, з часом розбереться до яких нарядам цей аксесуар підходить найкраще.