Крафт пакет - простий, але надійний захисник від інфекцій

На робочих інструментах майстрів з манікюру, стоматологів, косметологів гарантовано не повинно бути патогенних і хвороботворних мікроорганізмів. Процедура стерилізації та дезінфекції допомагають досягти цього в повній мірі при дотриманні методичних вказівок.

Бійтеся місць, де робочі інструменти при вас просто оббризкують знезаражувальним спреєм! Такий підхід до справи - верх халатності, що несе для клієнта потенційну небезпеку для здоров'я.

Крафт-пакети - маленький секрет професійної організації робочого процесу і дотримання норм стерилізації інструментів, а у нас їх можна купити по найкращій вартості. 

Причини віддати перевагу крафт-пакетам

Можна розглядати й інші способи стерилізації, але саме спеціальні паперові пакети мають свої переваги. Виробники пропонують широкий вибір за розмірами. Використання рекомендовано для інструментів з металу і скла. Ось кілька причин віддати їм перевагу в професійній діяльності:

  • доступність витратних матеріалів;
  • зручність користування;
  • можливість зберігання до 20 днів;
  • нешкідливість методу;
  • гарантія захисту від мікроорганізмів.

Як правильно користуватися

Спочатку крафт-пакети для стерилізації треба підготувати. Просто огляньте з усіх боків, щоб не було пошкоджень, дірок, а клейові шви були в цілісності.

Нюанс полягає в наступному підготовчому етапі. Використані інструменти не можна промивати під проточною водою в раковині. Це сприяє поширенню патогенних мікроорганізмів по раковині. Знаряддя необхідно відразу покласти в дезінфікуючий розчин.

Далі їх просушують і закладають в крафт-пакет. Рекомендується заповнювати його на 70-80%. Стерилізація відбувається в сухожаровій шафі. Максимальна температура впливу на пакети становить 180 ° C протягом 60 хвилин.

Головна зручність полягає в користуванні. Немає необхідності витягувати інструменти з пакету. Це можна зробити безпосередньо в присутності клієнта перед маніпуляцією. На пакеті є розмітка, де вносять дані про час стерилізації і вмісті. Це зручно і істотно спрощує організацію робочого процесу.

Чому простої дезінфекції недостатньо

Людина може бути переносником різномонітних бактерій, мікробів, грибів, пріонів, суперечка. Коли інструменти після використання опускають тільки в дезінфікуючий розчин, знищуються тільки хвороботворні мікроорганізми. Цього недостатньо для масового використання. Всі види патогенних мікробів знищуються тільки при повноцінній наступній стерилізації при високій температурі. Зверніть увагу, що інструменти з різних матеріалів можуть відрізнятися за властивостями. Попередньо перевірте чи можна використовувати сухожарочний шафа.

Найбільш популярне питання звучить наступним чином: «А чи можна обійтися без крафт-пакетів?». Так, можна, але немає сенсу ускладнювати робочий процес і втрачати довіру клієнтів. Кожна послуга повинна апріорі бути безпечною. У цьому полягає успіх і довготривалість відносин з клієнтами. Неважливо, в якій саме сфері діяльності надаються послуги (косметологія, медицина, стоматологія). Головне - це дотримання правил стерилізації та уважне обслуговування кожного клієнта.