Тест-драйв оновленого Mitsubishi Pajero Sport

Оновлений позашляховик Mitsubishi Pajero Sport на вітчизняному ринку повинен з'явитися в першій половині 2021 року. Якщо це трапиться взимку, то буде виглядати максимально резонно: джип в країні зі складним кліматом краще купувати, коли він найбільш потрібен.

Практично всюди на просторах бездоріжжя нашої батьківщини в зимову пору року особливо відчувається потреба в автомобілі підвищеної прохідності. І навіть в упорядкованому Києві, де, здавалося б, справжньому позашляховику робити нічого, машина з високим кліренсом і великим ходом підвіски зовсім не завадить. Гранітні тротуари з високими бордюрами, що виникають тут і там «острівці безпеки», на яких власники седанів раз у раз залишають бампери і глушники, нескінченні дорожні роботи на вулицях після майже кожного дощу повноводні річки без дна і берегів (результат зневаги упорядників до зливової каналізації) - все це змушує дбайливого і обережного автовласника думати про те, на якому ж автомобілі безпечніше пересуватися.

Відразу скажемо, що рестайлінговая версія не дуже відрізняється від поточної. Відмінності ці вже анонсовані, і вони в основному косметичні: новий бампер з гратами, передня оптика стала дворівневою (зверху - ближній і дальнє світло на світлодіодах, нижче - противотуманки), задня - укороченою (стоп-сигнали, що стікають до нижньої кромки бампера і в народі отримали прізвисько «криваві сльози», скорочені майже на третину), в салоні з'явилася нова мультимедійна система, додалася пара нових функцій по частині безпеки, про які скажу окремо. Основні ж переваги і недоліки нікуди не поділися.

Суто позашляхова перевага - це, звичайно, суперпроходімость. Величезні колісні арки, в яких 18-дюймові колеса майже губляться, всім своїм виглядом ніби говорять про те, що машина пройде навіть там, де, здавалося б, можна тільки проплисти. Той же меседж транслює додаткова оптика, яка розташувалася на бампері, - блок індикаторів поворотів, противотуманок і бічного освітлення знаходиться на висоті 70 см, а 70 см - це глибина броду. Так машина повідомляє своєму власникові, що вона знає брід і сміливо готова сунутися в воду.  А якщо ви бажаєте купить паджеро спорт в краснодаре скористайтесь вигідними пропозиціями від офіційного дилера Mitsubishi Motors компанії Юг Авто.

Основні позашляхові якості, втім, анітрохи залишилися незмінними: на рестайлінгової версії буде стояти все та ж повнопривідна система Super Select 4WD-II c восьмиступінчастим автоматом. Ця трансмісія вирішує не тільки позашляхові завдання. Вона дозволяє, наприклад, в русі і навіть на швидкості 100 км / год переключитися з передньопривідного режиму на повнопривідний.

Минуле покоління Mitsubishi Pajero Sport лаяли за погану шумоізоляцію, але вже в 2019 році цей недолік був виправлений. Тому нова модель шумоізольована також аж ніяк не погано, ну а якщо не поскупитися на хорошу комплектацію, то радість від аудіосистеми теж забезпечена.

Перша особливість тут теж стосується Super Select 4WD-II: навіть при плавному прискоренні чітко відчувається поштовх при перемиканні з першої швидкості на другу. Восьмиступінчастий автомат ніби грубо підштовхує машину в спину, щоб не баритися. На інших шести передачах нічого подібного немає, але цей перший поштовх ніби повертає вас в епоху лихих 90-х з її не найкращими автоматичними коробками навіть на німецьких машинах і жахливої ​​якості соляркою навіть на перевірених московських автозаправках.

Приблизно такий же острах викликають і гучні клацання ручок покажчиків повороту при перемиканні - ще одна неприємна особливість Mitsubishi Pajero Sport: на чомусь тут заощадили, але не цілком зрозуміло, на чому саме.

До числа таких неприємних особливостей можна віднести також деяку хиткість в поворотах, але хиткість - аж ніяк не синонім нестійкості в даному випадку, до того ж для важкого рамного джипа вона в порядку речей.

Щодо комфорту і ергономіки. Салон, що спочатку здавався вузьким і незручним для водія за рахунок недостатності простору для ніг, позбувся цих недоліків ще в 2019 році. Шкіряні накладки справа і зліва на центральному тунелі дозволяють навіть притулити до них ногу, що зручно при далеких поїздках. Додалася поличка для смартфона, який більше не треба класти в підсклянник або, чого доброго, перед селектором перемикання передач.

Роздільний клімат-контроль вже не новина для цієї моделі, але у версії-2020 ручки управління цією опцією проникали в Mitsubishi Pajero Sport з якогось корейського Плейстейшн. Це явний мінус. Нова мультимедійна система з тачскріном, безумовно, плюс, її екран барвистий і інформативний, але кольори і розмір символів на ньому - знову-таки від Плейстейшн, що, в свою чергу, мінус.

Раритетний роз'єм HDMI нікуди не подівся, це забавно. Додана розетка постійного струму в задній частині центрального тунелю. Укупі з двозонним клімат-контролем це дає досконалий creme de la creme в сенсі комфорту для задніх пасажирів. Водійське крісло досить зручне, регульоване за допомогою електромоторчіком в трьох положеннях.