Чим і як чистити мармур

Мармурові підлоги - елегантне доповнення до інтер'єру будинку і квартири, але вологе прибирання підлоги може бути предметом заклопотаності, якщо ви не знаєте, чим і як мити цей камінь правильно.

Мармур здавна використовується людством як вишуканий декоративний матеріал. До наших днів дійшли унікальні дані про його обробку, але не всі знають, що він потребує ретельного догляду.

Чищення мармуру - це кропіткий процес, який необхідно виконувати відповідно до певним вимог. Нехтування ними обов'язково призведе до втрати привабливості і порушення цілісності виробу. А загалом, таку делікатну процедуру слід доручити професіоналам, зокрема на сайті https://chistoriya.com.ua/chistka-mramora/ ви зможете замовити для цього фахівців клінінгової компанії ЧИСТОРІЯ. 

У більшості європейських країн люди, які використовують мармур в дизайні інтер'єру, піклуються про нього, приділяють особливу увагу його захисту. У наших краях люди в меншій мірі думають про догляд за підлогами, в результаті чого камінь темніє і втрачає свій первозданний вигляд.

Щоденний догляд за мармуровими виробами

Все, що може знадобитися для догляду:

  • Тканина з м'якого матеріалу.
  • Тепла вода без додавання будь-яких миючих засобів або мила.
  • Шматок замші, можна замінити на простий рушник.

Мармур необхідно мити детергентом, з цим завданням чудово впорається звичайний засіб для миття посуду. Після прибирання з миючим складом необхідно промити поверхню чистою водою і насухо витерти, а потім відполірувати за допомогою рушника.

Цими процедурами обмежується щоденний догляд. У випадку з цим каменем прибирання затягувати не можна: якщо ви забруднили підлогу, її необхідно відразу ж почистити, поки фарбувальні склади не вбралися в товщу мармуру.

Терти поверхню не можна, можна тільки промочувати плями від рідини. Але існують і інші методи миття мармуру, які потрібно знати, щоб не пошкодити поверхню натурального каменю.

Як мити мармурову підлогу

Принцип простий, очищення мармуру складається з двох етапів: прибирання, і захист мармуру. Перед тим як мити, потрібно зробити сухе прибирання каменю і прибрати з поверхні бруд, пил і інші невеликі тверді забруднення за допомогою негрубої щітки. Далі підлогу необхідно обробити спеціальним захисним складом для щоденного застосування (наприклад, очищувач LEM-3).

Для видалення сильних забруднень важливо використовувати концентровані безпечні чистячі розчини (Ultra Stripper). Після вологого прибирання каменю необхідно повністю висохнути природним шляхом, а після цього вже можна приступати до нанесення на поверхню захисного покриття.

Існує три методи, які допомагають зберегти надовго чудовий вид підлогового покриття:

  • Застосування воску. Він допомагає створити на поверхні мармуру захисну плівку, яка зберігається тривалий час, захищаючи його. Покритий воском камінь блищить і зберігає свій первозданний вигляд надовго.
  • Так як це пористий матеріал, він добре вбирає різні склади, тому найкраще просочувати поверхню спеціальними брудовідштовхуючими засобами. Вони перешкоджають попаданню всередину структури каменю різних забруднень, створюють спеціальну захисну плівку, його буде легше відмити. Такі просочення додатково тонують камінь, після їх нанесення він виглядає мокрим і блискучим.
  • Третій метод - змішаний, він включає в себе поєднання просочення і воску. Власнику не потрібно самому по черзі наносити склади, в продажу є готові засоби.